Abone Ol

Melih Gökçek Ankara'nın kasasını boşaltmış: Enkaz bıraktı

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Melih Gökçek'in yeni Başkan Mustafa Tuna'ya belediyeyi uçan kuşa borçlu olarak bıraktığı ortaya çıktı. Tuna, ASKİ'den destek alarak personel maaşlarını ancak ödeyebildi.

Melih Gökçek Ankara'nın kasasını boşaltmış: Enkaz bıraktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Melih Gökçek'ten adeta enkaz devraldı. Kasa durumu sıkıntılı. Belediye, bankalara, piyasaya, müteahhitlere, SGK'ye vergi dairesine borçlu. ASKİ borç vermese personel maaşları ödenemeyecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’yla görüşen Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geldi ve gördü ki; kasa durumu sıkıntılı. Belediye, bankalara borçlu. Piyasaya borçlu, müteahhitlere borçlu. Sigorta ve vergi borçları birikmiş" dedi.

DONAT'TAN MELİH GÖKÇEK'E İĞNELEMELER

Mustafa Tuna’nın görevi gelişinin üzerinden bir ay geçtiğini belirten Yavuz Donat, “Bu bir ay içinde Mustafa Tuna hiçbir TV'de canlı yayına çıkmadı. Kimseyle kavga etmedi, polemiğe girmedi. Eşi Peykan Hanım bir kez olsun onu makamında ziyarete gelmedi.

Doktor ablası... İkisi mühendis, biri mimar, biri doktor olan dört abisi... Belediyenin önünden geçmedi. Kimseye önyargılı yaklaşmadı... Ortak aklı kendisine rehber edindi. Bunlar çok mu önemli derseniz... Bizce evet” diye yazdı.

SİNCAN'I KASADA MİLYONLARLA TESLİM ETTİ

Belediyeyle ilgili Tuna’dan aldığı bilgileri paylaşan Yavuz Donat şu ifadeleri kullandı:

- Mustafa Tuna Sincan Belediye Başkanlığı'nı bırakırken... Sincan Belediyesi'nin kasasında (Ziraat Bankası'nda) 105 milyon lirası vardı. Vadesi gelmemiş borcu 3.5 milyon liraydı. Maaş ödemek gibi bir sorunu ise... Hiç olmadı."

BÜYÜKŞEHİR'İ BORÇ BATAĞINDA TESLİM ALDI

- Mustafa Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geldi ve gördü ki... ‘Kasa durumu sıkıntılı.’ Belediye... Bankalara borçlu. Piyasaya borçlu... Müteahhitlere borçlu. Sigorta ve vergi borçları birikmiş... ‘Yapılandırma’ durumunda.

ASKİ OLMASA PERSONEL MAAŞLARI ÖDENEMEYECEK!

- Büyükşehir Belediyesi, personel maaşlarını ASKİ'den (Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi) destek alarak ödeyebildi. Mustafa Tuna'nın ‘Kaynak arayışı sürüyor.