Abone Ol

Melek yüzlü psikopat için karar belli oldu!

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde yaşayan 18 yaşındaki G.S. adlı genç bir kız, 'Pitbull terrier' cinsi köpeğinin fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaşıp altına yorumlar yaptı.

Melek yüzlü psikopat için karar belli oldu!

Bir kediyi boğazlarken ve yakın plan fotoğraflarla köpeğinin fotoğraflarını sosyal medya üzerinden takipçilerine gösteren genç kızın paylaşımları, tepkilere neden oldu. Köpeğin fotoğrafının altına yazdığı "Dün öldürdüğü 3 kedi 1 köpekten sonra bugün kediyi dörtledik" paylaşımı hem takipçilerinin hem de hayvan severlerin tepkilerine neden oldu. Fotoğrafın altına yapılan "Cani kızın cani köpeği", "Sadistlik" gibi yorumlarla da G.S.'ye tepki gösterildi.

12 BİN LİRA CEZA ÖDEYECEK

Paylaşımlar üzerine harekete geçen hayvan hakları dernekleri ilgili mercilere şikayette bulundu. Bunun üzerine sosyal medya üzerinden genç kızın kimliğini ve adres bilgilerini tespit edildi. Yapılan incelemelerin ardından da Samsun Orman ve Su İşleri 11'inci Bölge Müdürlüğü tarafından 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince, 12 bin 547 TL idari para cezası verdi. Bölge Müdürlüğü'nden Valiliğe ceza ile ilgili resmi yazı gönderildi. Vali Yardımcısı Metin Borazan tarafından 12 bin 547 TL'lik idari para cezası onaylandı. Ceza genç kızın adresine tebliğ edildi.

Ayrıca Samsun Orman ve Su İşleri 11'inci Bölge Müdürlüğü tarafından G.S. hakkında 'gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakmak ve bunların kontrol altına alınmasında ihmal göstermek' iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.