Abone Ol

Mehmet Soysal'dan ilk açıklama: Kendi isteğimle bıraktım!

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Demirören Medya'daki görevini bırakan Mehmet Soysal ve ekibi ile ilgili iddiaları anlattı. Yetkin Soysal'ın yanıtlarına da yer verdi.

Mehmet Soysal'dan ilk açıklama: Kendim bıraktım!

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blog’unda Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal’ın görevden alındığı iddialarını yazdı.

Soysal’ın bu iddia üzerine verdiği yanıtı yazısına taşıyan Yetkin, Soysal’ın kendi isteği ile icra kurulu başkanlığı görevlerini bıraktığını, Hürriyet yazarı ve yönetim kurul üyesi olarak görevine devam edeceğini duyurdu. Yetkin’in yazısından bir bölüm şöyle:

Soysal’a bu ayrılığın niteliğini sorduğumda şu yanıtı aldım:

“Kendi isteğimle icra kurul başkanlıklarını bıraktım. Hürriyet yazarı ve yönetim kurul üyesi olarak devam ediyorum. Hepsi bu. Son dört aydan beri isteğim böyle idi.”

Peki, Gruptaki diğer değişiklikler kendi tasarrufu muydu? O tasarrufların Soysal’ın bırakma isteği üzerinde bir etkisi olmuş muydu? Bunda grup dışı, hükümet çevresinden gelen telkinler mi rol oynamıştı? Cevabını aynen yayınlıyorum:

“O arkadaşları getiren bendim. Ama uyum sağlamakta zorlandılar. Görevlerini bırakmaları da benim tasarrufumdu. Bunun dışındaki telkin ve baskılar bana olmadı.”

Soysal’ın yerine kimin geleceği, Medya Grup Başkanlığı diye bir makam ve unvanın devam edip etmeyeceği, Demirören Grubunun yayın kısmının (Kanal-D, CNN-Türk, vb.) satışı için yerli ve yabancı gruplarla pazarlıklar yapılıp yapılmadığı gibi sorular henüz yanıtsız.