Abone Ol

Mehmet Partigöç'ün darbe planında ismi var ama haberi yok!

Genelkurmay Başkanlığı’na düzenlenen baskın gerekçesiyle tutuklanan Tuğgeneral Mehmet Partigöç, darbe girişiminin içinde olmadığını, silahlı grupları yatıştırmaya çalıştığını ve yazışmalarda imzasının bulunmadığını söyledi.

Darbe planında ismi var ama haberi yok!

Harekat Yıldırım Planı’ adlı darbe planında bulunan ve darbecilerin Genelkurmay Karargâh Sorumlusu olarak görevlendirdiği Tuğgeneral Mehmet Partigöç ifadesinde, herhangi bir oluşumun ya da faaliyetin içinde olmadığını söyledi. Partigöç, “Can kaybı olmaması için silahlı grupları yatıştırmaya çalıştım, kısmen de başarılı oldum. Yazışmaların altında ismim kullanılmış. Herhangi bir ıslak veya elektronik imzam bulunmamaktadır” diye konuştu. Partigöç’ün ifadesinde şunlar yer aldı:

FAALİYETİN İÇİNDE DEĞİLİM : Suçlamaları reddediyorum. Sadece bu mezkur olay meydana geldiğinde karargâhta bulunuyor olmam, mesaiyi terk etmemiş olmam nedeniyle orada devam eden süreçte can kaybını engellemek maksadıyla silahlı gruplar arasında kalmam nedeniyle bazı girişimlerim oldu. Bunda da nispeten başarılı olduğumu düşünüyorum.

DURUM AYDINLIK DEĞİLDİ : Karargâha geri döndüğümde zaten durum çok aydınlık değildi. Komutanlarımız karargâhtan ayrılmıştı. Ben de orada elimden geldiği kadar sükûneti sağlamaya çalıştım, onun dışında herhangi bir şahsı öldürmeye yönelik bir emrim, talimatım, herhangi bir girişimim bulunmadı.

İRADEM DIŞINDA : Daha sonra öğrendiğim kadarıyla yazışmaların altında ismim kullanılmış. Bu benim iradem dışındadır, herhangi bir ıslak ve elektronik imzam bulunmamaktadır. Sadece Genelkurmay İkinci Başkanı’mızın emir subayının benim maiyetimdeki birisine, ‘İkinci Başkanı’mızın emridir, bu mesajlar çekilecek’ demesinden kaynaklanan bir süreç nedeniyle ismim evrakların altında görülmüştür. Bunu da medyadan öğrendim. Böyle bir emrim ve talimatım olmadı.

KAÇIRMADA BULUNMADIM : Tutuklanmayacağımı düşünüyordum. Açıkçası hepsi çıktıktan sonra ben de tek başıma savcı beyin bulunduğu mekâna geldim. Beni Özel Kuvvetler Komutanı (Zekai Paşa) ile görüştürdü. O, durumu sordu. Bilgi verdim. “Herhangi bir çatışma yok, silahlarınız kışla içerisinde gelin silahlarınızı alın personeliniz de teslim oldu” dedim. Teşekkür etti. Bunun üzerine polisler beni derdest ederek, emniyete götürdü. Herhangi bir ateş bir darp, bir adam kaçırma içinde bulunmadım.

habertürk