Abone Ol

Mehmet Dişli kimdir Yurtta Sulh Konseyi hainleri

Mehmet Dişli Yurtta Sulh Konseyi'nde yer alan isimlerden. Peki FETÖ darbesinin askeri kanattaki en üst düzey isimlerinden olan Dişli kimdir, darbe gecesinden sonra son haliyle objektiflere yansıdı.

Mehmet Dişli kimdir Yurtta Sulh Konseyi hainleri

15 Temmuz darbe girişiminin Yurtta Sulh Konseyi üyeleri sıraya dizilip yargı önüne geldiler. Bileklerindeki kelepçeler ile dikkat çeken bir dönemin anlı şanlı isimleri, Akın Öztürk'ün ardına sıralandılar. Peki kim kimdir? Darbenin askeri kanattaki 1 NUMARASI olan Akın Öztürk'ün arkasındaki isimleri sizlere tanıtalım.

Mehmet Dişli ile başlayalım. Onu en son Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile helikopterden inerken görmüştük. AK Parti milletvekili Şaban Dişli'nin kardeşi olan Mehmet Dişli, darbenin en etkin isimlerinden biriydi.

Darbe gecesi Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın kaçırılıp rehin alınmasında başrolde olan Tümgeneral Mehmet Dişli, darbe başarısız olunca 'kahraman' rolüne soyunmuştu. Hulusi Akar'ın kurtarılmasından sonra helikopterler getirilirken o da yanında yer almıştı. Mehmet Dişli'nin foyasını Hulusi Akar ortaya çıkarmış, bu görüntüden kısa süre sonra onu gözaltına aldırmıştı.

Mehmet Dişli kimdir Yurtta Sulh Konseyi hainleri - Resim: 1

Mehmet Dişli'nin foyasını Hulusi Akar ortaya çıkarmış, bu görüntüden kısa süre sonra onu gözaltına aldırmıştı.