Abone Ol

Mehmet Barlas'tan bomba çıkış: Can Dündar'ın yaptığını ben de yapardım!

Sabah Gazetesi’nin başyazarı Mehmet Barlas, Medyaradar’ın usta röportajcısı Alev Gürsoy Cimin’e konuştu. Barlas’ın tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında yaptığı çarpıcı açıklamalar çok ses getirecek türden.

Can Dündar'ın yaptığını ben de yapardım!

MEHMET BARLAS'IN RÖPORTAJINDAKİ CAN DÜNDAR'LA İLGİLİ BÖLÜM...

Türkiye'de o kadar çok gazeteci içeride ki şu anda; bununla ilgili vicdani bir duruş sergilediğinizi düşünüyor musunuz? Can Dündar ve Erdem Gül ya da onlar gibi nice gazeteciler var…
Ben yargıç olsam tutuklama kararı vermezdim.

Üzülüyor musunuz içerde olmalarına?
Tabi ki üzülüyorum, ama elden ne gelir?

Sizce siyasi bir rövanş mıydı içeride olmaları? “Bedelini ödeyecek, onu öyle bırakmam” demişti Sayın Cumhurbaşkanı…
Yargının nerede, ne zaman ne yapacağını bilmiyorum. Çünkü ben bu ülkede Ergenekon davalarını da yaşadım.

Konuyu yine Can Dündar ve Erdem Gül’e getirmek istiyorum. Kimi hainlik, ajanlık ve devletin gizli sırlarını ifşa etmek diyor, kimi de gazetecilikten içerideler diyor. Sizin kanaatiniz ne?
Ben yargıç değilim. Gazeteci olarak ben de yapardım…

Yani basar mıydınız o haberi siz de?
Gazetenin genel yayın müdürü olsam önüme böyle bir haber gelse herhalde basmak için düşünürdüm. Yani bir yargıcın, istihbaratçının bakması ile devletin bakması ve gazetecinin bakması arasında fark vardır.

AK Parti karşıtı olsaydınız ya da o yönde yazılar kaleme alsaydınız şimdiki huzurunuz ya da bu refah hayatınız yine sürüyor olur muydu?
Teyzemin bıyığı olsaydı, amcam olurdu derler (Gülüyor) Öyle bir soru sordunuz resmen. Sorunun cevabına gelecek olursak, hayır bu kadar huzur olmazdı.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN