Abone Ol

Zülfü Livaneli Ey Özgürlük şarkısını böyle değiştirdi: Ey Adalet..

Medyafaresi.com Editörü Aysen Aydın Buğra, CHP'nin Maltepe'deki dev mitinginden izlenimlerini paylaşıyor..

19.10

Adalet Mitingine katılan vatandaşlar, sorunsuz bir şekilde miting alanını boşaltmaya başladı.

19.00

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mitinge gelenleri selamlayıp konuşmasını tamamladı.

18.47

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe mitingi için hazırladığı maddeleri okumaya başladı.

18:45

Maltepe Miting alanında düzenlenen Adalet Mitingi başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılımcılara hitap ediyor. Mitinge ise ilgi yoğun oldu.

Miting alanının dolmasıyla beraber, alana gelenler geri dönmek zorunda kaldı. Bazıları bariyerlerden atlayarak alana ulaşmaya çalıştı. Alana giremeyenler çevrede bulunan park ve sahil boyuna geçerek mitingi buradan takip ediyor.

18.24

Miting alanında dev Türk bayrağı açıldı.

18.20

Milyonlarca kalabalık "Hak Hukuk Adalet" sloganı atıyor.

18.05

Milyonların beklediği Adalet Mitingi başladı. Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "herkes şunu çok iyi bilsin 9 Temmuz yeni bir adımdır, 9 Temmuz yeni bir tarihtir"

17.58

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe miting alanına giriş yaptı.

17.42

Özgür Özel, yol kenarında bekleyenlere yönelik olarak yaptığı anonsta, Kılıçdaroğlu'nun ardından gelenlerin mitinge girişte sıkıntı yaşayacağını belirtti; "2.2 milyon kişi sizi alanda bekliyor" dedi.

17:36

Maltepe miting alanında Zülfü Livaneli sahneye çıktı.

17:30 

Adalet Mitingi'ne çok sayıda edebiyatçı, şair, ressam, yazar, akademisyen, tiyatro ve sinema sanatçsı ile aydınlar katıldı. Bedri Baykam, Eşber Yağmurdereli, Sumru Yavrucuk, İbrahim Kaboğlu, Rutkay Aziz,
Nasuh Mahruki, Meltem Cumbul, Özgür Mumcu, Melika Demirağ, Kardeş Türküler, Erdal Erzincan, Levent Bozok, Orhan Alkaya, Atilla Atasoy, Ege, Kenan Kocatürk, Mustafa Alabora, Dilek Türkan, Gülriz Sururi ve Genco Erkal'ın da aralarında olduğu sanatçılar kürsüye davet edildi. Alandaki topluluğu selamlayan sanatçılar, hep bir ağızdan 'Arkadaş' şarkısını ve 'Gençlik Marşı'nı seslendirdi. Miting Zülfü Livaneli'nin şarkı söylemesiyle devam ediyor.

17:00 

Maltepe'de düzenlenen Adalet Mitingi , Sanatçı Onur Akın'ın konseriyle başladı. Sahneye 'Bekle Bizi İstanbul' adlı türküsüyle gelen Akın, ardından sevilen parçalarını tek tek seslendirdi. Alanda bulunan kalabalık da Onur Akın'a eşlik etti. Bu arada ezanın okunduğu sırada müziğe ara verildi. Aranın ardından müzik yeniden başladı, alandakiler de halay ve alkışla eşlik etti.