Abone Ol

Babacan ve Davutoğlu'nun alacağı toplam oy oranı yüzde 11

Meclis’te, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu kanadında kurulması planlanan yeni partilerin oy oranlarına yönelik dikkat çeken kulislerin konuşulduğu aktarıldı.

Babacan ve Davutoğlu'nun toplam oyu yüzde 11

Gazete Duvar’da yayımlanan "Duvar arkası" yazısında, “Her iki parti kuruluşu için de sonbahar ayları işaret edilirken ilk kamuoyu anketleri de gelmeye başladı” denilirken şu ifadelere yer verildi:

“Meclis kulislerinde konuşulan bir ankete göre bugün seçim olsa AK Parti yüzde 39, CHP yüzde 27, HDP yüzde 11, İYİ Parti yüzde 10.1, MHP 9.9 görünüyor. Olası iki partinin kurulması durumunda ise Babacan’ın yüzde 8, Davutoğlu’nun yüzde 3 civarında oy alacağı ön görülüyor. Peki yeni oluşumların alacağı oylar hangi partilerden gelecek? Tablo ilginç. Beklendiği gibi yeni oluşumlara en çok oy 4-5 puanla AK Parti’den geliyor. Ama İYİ Parti, CHP ve MHP’de de 1.5-2 puanlık düşüşler görülüyor. Yeni partilerin etkilemediği parti ise şimdilik HDP. Partilerin kurulup kadrolarının ortaya çıkmasıyla nasıl bir tablonun oluşacağı merak konusu. Ama siyasetin önümüzdeki aylarda yeniden şekilleneceğini bugünden söylemek mümkün.”