Abone Ol

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’dan Atatürk'e büyük ayıp

Türkiye dün 23 Nisan'ı coşkuyla kutlarken resmi törene Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın 'Atatürk ambargosu' damgasını vurdu. Kahraman; Anıtkabir'e gitmedi, Büyük Önder için saygı duruşuna izin vermedi özel oturum açarken Atatürk'ün de adını anmadı.

Kahraman’dan Atatürk'e büyük ayıp

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis'in Kuruluşunun 97'nci Yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'de düzenenlenen törene gitmedi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’dan Atatürk'e büyük ayıp - Resim: 1

Daha sonra Meclis'te düzenlenen törende tebrikleri kabul eden Kahraman, TBMM'nin özel oturumunda konuştu. Konuşmasında Atatürk'ü anmayan Kahraman'a CHP'den itiraz geldi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İsmail Kahraman'ın Atatürk'ün ismini anmaktan neden ‘çekindiği'ni anlayamadıklarını kaydetti. Gök, Kahraman'a Meclis'in kuruluşundaki emeği nedeniyle Mustafa Kemal ve arkadaşlarının da ismini anabileceğini söyledi.

Kahraman ise Gök'ün bu çıkışına karşılık, “Ben bu görevi yerine getirdim. Bütün tarihi şahsiyetleri saygıyla anmışızdır” ifadelerini kullandı. Kahraman, yine bir başka vekilin saygı duruşu talebine de ‘teamüllerde olmadığı gerekçesiyle' izin vermediğini söyledi.