Abone Ol

Mart ayında başlayan hangi diziler tutar?

Kış resmen bitti ve baharın ilk haftası beş yeni diziyle geldi...

Mart ayında başlayan hangi diziler tutar?

EVLAT KOKUSU

Çocuğundan ayrı düşmüş bir kadın

Amsterdam’da başlayan, çocuğundan ayrı düşmüş bir kadın hikâyesi bu. Hande Soral gencecik masum bir kızdan acımasız bir genç kadına dönüşen Zeyno’yu, Barış Kılıç, Sedef Avcı, Murat Han ve Yeşim Salkım da enerji sektöründe Türkiye’nin en önde gelenlerinden Akbaş Ailesi’nin üyelerini canlandırıyor (Kanal D, çarşamba, 20.00).

AŞK VE GURUR

Defalarca uyarlandı

Kanalın sitesinde yazarın adı ’Jane Austin’ olarak geçse de, ‘Aşk ve Gurur’un (ya da özgün adıyla ‘Pride and Prejudice’ın) Jane Austen’ın eseri olduğunu, aşkı gökte ararken burnunun ucunda bulma hikâyesinin defalarca beyazperdeye ve ekrana uyarlandığını, gizli gizli ‘Aşk ve Gurur’ okuyan Ömer sayesinde ‘Kiralık Aşk’ izleyicileri de dahil, herkes biliyor. Şimdi soru, Mert Fırat’ın nasıl bir Mr. Darcy olacağı. Gençler kadrosunda; Damla Sönmez, Tülin Özen, Ahmet Rıfat Şungar, Laçin Ceylan var (Show TV, pazar, 20.00).

KIRLANGIÇ FIRTINASI

‘Karagül’ sevenler bunu da sever

“Evlilik dışı hamile kalan bir kadının uzun yıllar sonra çocuğuna kavuşma çabaları” şeklinde özetlenmiş konu. ‘Karagül’ sevenler bunu da sever sanki, senaryo yazarları da aynı: Erkan Birgören. Emel Çölgeçen, hesap sormak için geri dönen Ülfet’i canlandırıyor. Fikret Kuşkan, Ayşenil Şamlıoğlu gibi çok güçlü oyuncuların yanında karakteri sadece “Kalbi zayıf olduğu için yorulmaya gelmiyor. Benzi soluk” olarak tanımlanan İnanç Konukçu’yu da şahsen merakla bekliyorum (Fox, pazartesi, 20.00).

ÇOBAN YILDIZI

Ağa-köylü kızı-taş ustası delikanlı üçgeni

Kapadokya’da geçen zalim ağa, delişmen köylü kız, yakışıklı taş ustası delikanlı üçgeni. Şükrü Özyıldız, Selin Şekerci, Menderes Samancılar ve Selim Bayraktar var oyuncular arasında. Yönetmen Gül Oğuz’un içinde yer aldığı her projenin güçlü kadın karakterler barındırdığını da düşünecek olursak, Şekerci’nin oynayacağı Zühre’yi merak edebiliriz (Fox, perşembe, 20.00).

İSTANBULLU GELİN

Bir konak dizisi...

İstanbul’da tanıştığı varlıklı adamın Bursa’daki konağına gelin giden konservatuvar mezunu Süreyya’yı canlandıran Aslı Enver’e başrolde Özcan Deniz’in eşlik etmesi, ‘Asmalı Konak’a yetişmiş izleyicide bazı anıları canlandıracaktır. İpek Bilgin, Neslihan Yeldan, Salih Bademci, Fırat Tanış gibi usta oyuncuların yanı sıra ‘Merhamet’in Şadiye’si Dilara Aksüyek’in varlığına ek olarak konak da görkemliyse, değmeyin keyfimize (Star, cuma, 20.00).