Abone Ol

Marmaris'te otel kapısında kalan tatilcilerin çilesi sürüyor!

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki dört yıldızlı bir otele internetten ve telefonla rezervasyon yaptıran, ancak kente gelince işletmecinin kayıplara karışması üzerine otele yerleşemeyen tatilcilerin çilesi sürüyor.

Marmaris'te otel kapısında kalan tatilcilerin çilesi sürüyor!

Aynı odanın çok sayıda kişiye satılması nedeniyle mağdur sayısının fazla olduğu belirtildi. Bunun yanında Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB), sokakta kalan bazı tatilcileri 1 günlüğüne kentteki otellere yerleştirirken, teklifi kabul etmeyenler ise geri döndü.
Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için günler öncesinden İçmeler Mahallesi'ndeki 4 yıldızlı bir otele internet üzerinden ve telefonla her şey dahil kişi başı 95 lira ödeyerek rezervasyon yaptırıp İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun, Ordu ve Diyarbakır gibi çeşitli illerden aileleriyle tatile gelen 50 kişi, kapıda kaldı. Odaların birden fazla kişiye satılması nedeniyle mağdur olan tatilciler, bavullarıyla otel lobisi ve bahçesinde çaresizce uzun süre bekledi. Durum ayrıca polise bildirildi. Yaşananları haber alarak otele gelen Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Müdürü Cahit Sarıbey, mağdur tatilcilerle görüştü. Yapılan görüşmelerde bir odanın 10 kişiye bile satıldığı, bayram süresince otel için yaklaşık 2 bin kişinin parasını ödeyerek rezervasyon yaptırdığı belirlendi. Ayrıca otelin GETOB üyesi olmadığı vurgulandı.
GETOB'un teklifiyle bazı tatilciler geceyi gösterilen otellerde geçirdi. Tatili zehir olan ve Marmaris'e yakın yerleşimlerde oturan bazı tatilciler ise yaşadığı şehre geri döndü. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sivil ve resmi ekipler, gece boyunca otel çevresinde güvenlik önlemi aldı.
"ADALET İSTİYORUZ"
Ankara'dan ailesiyle tatile gelen bir kadın, bu duruma tepkisini dile getirerek, "Bu ülkeye adalet gelmeli ve gelecek" dedi. Bir yetkili bulamadıklarını ve kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini iddia eden kadın, beddua edip, ailesiyle birlikte otomobiline binerek otel önünden uzaklaştı. Tacikistan'dan tatile gelen ve adını vermek istemeyen bir kişi, "İki arkadaşımla üç günlüğüne geldik. Şu an sokaktayız, bir tane yetkili sorunumuza çare bulamadı" dedi.
Durumdan habersiz gece otele gelen bazı müşteriler ise polis tarafından sakinleştirildi. Polis, mağdur olan tatilcilere Marmaris'te veya ikamet ettikleri şehirlerde suç duyurusunda bulunabileceklerini söyledi. Araçlarıyla gelen bazı tatilciler, beddua ederek memleketlerine dönmek için yola çıktı.
BAZI TATİLCİLERE "FEDON SAHNE ALACAK" DEMİŞLER
Ankara'dan ailesiyle tatile gelen Mehmet Dönmez, "İlanı gördüğümüzde telefonla arayarak üç günlüğüne oda istedim. Telefonda bana ünlü sanatçı Fedon'un sahne alacağını ve 1500 lira üzerinde ödeme yapanlara ücretsiz konser olduğunu söyledi. Kredi kartım ile taksitle 1800 lira ödeme yaptım. Olayı öğrendiğimde bankamı arayarak iptal ettirdim. Adalet sağlanır mı mağduriyetimiz giderilir mi bilemem ama bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.
KRİZ MASASI KURULDU
Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ise, "Benim başkanlığımda güvenlik güçlerimiz, TÜRSAB ve GETOB temsilcilerimizle birlikte kriz masası kurulmuştur. Ramazan Bayramı tatili için ödeme yaparak rezervasyon yaptıran çok sayıda kişi var. Turizmciler ile görüşülerek bazı mağdur vatandaşlarımız ücretsiz bir günlüğüne otellerinde misafir edilecektir. Çalışmalarımız devam etmektedir, mağdur vatandaşlarımızın sorunları giderilecektir" dedi.

FOTOĞRAFLI


Marmaris'te otel kapısında kalan tatilcilerin çilesi sürüyor! - Resim: 1
Marmaris'te otel kapısında kalan tatilcilerin çilesi sürüyor! - Resim: 2
Marmaris'te otel kapısında kalan tatilcilerin çilesi sürüyor! - Resim: 3
Marmaris'te otel kapısında kalan tatilcilerin çilesi sürüyor! - Resim: 4