Abone Ol

Markafoni Cafer Mahiroğlu'na mı satıldı?

İngiltere'nin en zengin 100 ismi arasında gösterilen Cafer Mahiroğlu'nun 30 Haziran'da faliyetlerine son verme kararı alan Markafoni'yi satın aldığı ileri sürüldü.

Markafoni Cafer Mahiroğlu'na mı satıldı?

Ekonomi dünyası geçtiğimiz ay Markafoni'nin kapanma haberiyle sarsılmıştı. Online alışveriş pazarının önde gelen markalarından biri olan Markafoni, 30 Haziran itibariyle faaliyetlerine son verme kararı almıştı. Markafoni'yi dünyaca ünlü Türk iş adamı Cafer Mahiroğlu'nun satın aldığı konuşuluyor. Öte yandan Markafoni sitesinde Cafer Mahiroğlu'nun Selectfashion.co.uk isimli online alışveriş sitesinin reklamları yer alıyor. Sitede geri sayıma çoktan başlanılmış. Sayfanın 23 gün sonra aktif olması bekleniyor.

İNGİLTERE'NİN EN ZENGİN 100 İSMİNDEN BİRİ

Kapanışıyla Türkiye e-ticaret sektöründe büyük yankı uyandıran Markafoni küllerinden yeniden doğuyor olabilir. Üstelik bu konuda oldukça deneyimli bir isim tarafından… Webrazzi'de yer alan habere göre Markafoni markası ünlü iş adamı Cafer Mahiroğlu tarafından satın alındı. İngiltere merkezli Selectfashion.co.uk‘un sahibi olarak tanınan Cafer Mahiroğlu, İngiltere’nin en zengin 100 iş adamı arasında gösteriliyor ve batık markalara duyduğu ilgiyle ünlü.

SİTESİNDE DİKKAT ÇEKEN REKLAMLAR

Sitenin yeniden yayına girmiş olması ilk önemli not. Şu anda ürün satışına başlanmış değil ancak sitede Select markalı ürünler ve Selectfashion.co.uk’e yönlendiren reklamlar olduğunu görmek mümkün. Bu tespitler elbette kesin bir sonuç sunmuyor ancak müşteri hizmetleriyle yaptığımız bir görüşmede sitenin yenilenme sürecinde olduğu bilgisi var. Bu dönüşüm kapsamında Markafoni.com web sitesinin yazılım ve tasarımının Türkiye’de ve İngiltere’de faaliyet gösteren Alegra Digital tarafından yapıldığı konuşuluyor.

CAFER MAHİROĞLU KİMDİR?

Cafer Mahiroğlu Türkiye’de pek tanınmayan bir tekstilci. Onun hikayesi Türk tekstilcilerinin hikayelerine pek benzemiyor. Dil eğitimi için gittiği İngilere'de iş hayatına atılyıro. Top Shop, New Look, Dorothy Perkins, Tesco, Evans gibi zincirlere üretim yapan Armondi Tekstil’in 20 yıldır İngiltere’de yaşayan sahibi Cafer Mahiroğlu.

İLK İŞ DENEYİMİNİ İSE ŞÖYLE ANLATIYOR:

1987 yılıydı. İşi öğrenmiştim. Yatırım için biraz paraya ihtiyacım vardı. Durumu abimlere ve ablama anlattım. Gerekli parayı topladım. Atölye kurdum. İşin ilginç yanı o dönemde başaracağıma 6 Pakistanlıyı ikna etmiş olmamdır. 6 Pakistanlı vardı yanımda çalışan. Sonra siparişlerle büyüdük.