Abone Ol

Mansur Yavaş'a komplo girişimi ortaya çıktı

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Ankara’daki ishal vakaları hakkında kanalların kendisinden görüş almak istediğini ancak söz konusu vakalara sebep olarak şehirdeki içme suyunu göstermelerini ‘rica ettiklerini’ söyledi.

Mansur Yavaş'a komplo girişimi ortaya çıktı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Ankara’daki ishal vakaları hakkında kanalların kendisinden görüş almak istediğini ancak söz konusu vakalara sebep olarak şehirdeki içme suyunu göstermelerini ‘rica ettiklerini’ söyledi.

Ankara'da, 'sudan kaynaklı salgın hastalık' olduğu iddialarının ardından açıklama yapan Mansur Yavaş, "Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

Mansur Yavaş'a komplo girişimi ortaya çıktı - Resim: 1

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Biz ishallerde her yıl bu vakitler sıklık artışı görürüz. Önceki akışta yazdım sebeplerini Ama bazı ‘film' adamlarının neden sık ekrana çıktığını anlayın diye yazıyorum. İshal ile ilişkili konuşmamı isteyen haber kanallarının bir ricası var: Sularla ilişkili olduğunu söylemem" iddiasında bulundu.

Mansur Yavaş'a komplo girişimi ortaya çıktı - Resim: 2

​Şenol, bir başka paylaşımında da TRT’yi işaret ederek şu yorumu paylaştı:

Aslında bu teklifi açıkça yapan, yani "İshallerin sebebi sulardır" dememi isteyen ana haber kanalının adını da yazıp sildim sonradan. Zira, bizim vergilerimizden beslenir, amir sözü dinlenir. Ve ne yapsak illa ki söyleyecek dolu yalanları vardır, siz bilin istedim.

Şenol ayrıca, Ankara’da artan ishal vakalarının sularla bir ilgisi olmadığını söyleyerek bu vakalarda artış gözlendiğini belirtti ve "Viral enterit en sık sebep. İnsandan insana bulaşma ve çevre kaynakları önemlidir" dedi.

ANKARA'DAKİ İSHAL VAKALARI

Ankara'da, 'sudan kaynaklı salgın hastalık' olduğu iddialarının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklamada bulunmuştu. Yavaş, "Ankara'da, sudan kaynaklı salgın hastalık olduğuna yönelik asılsız haberler yayılmıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Gerekli açıklamayı ASKİ Genel Müdürlüğümüz yapmış bulunmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

ASKİ'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da su numunelerindeki klor konsantrasyonunun 0,2 mg/L'nin üzerinde olduğu belirtilmişti.

(Sputnik)