Abone Ol

Mali'deki otelde 27 ceset bulundu!

Mali'nin başkenti Bamako'daki bir otelde 170 kişi rehin alındı. En az 27 kişinin öldüğü otele giren Mali özel harekat güçlerinin düzenlediği operasyon sona erdi. THY ekibinin tamamı kurtarıldı.

Mali'deki otelde 27 ceset bulundu!

Mali'nin başkenti Bamako'daki Radisson Blu Hotel'e sabah saatlerinde gelen silahlı saldırganlar ilk belirlemelere göre 5 kişiyi öldürdü. İçeride yaklaşık 10 silahlı saldırganın bulunduğu otelde yaklaşık 170 kişinin rehin alındığı bildiriliyor. Reuters'e konuşan bir güvenlik kaynağı, "Her şey yedinci katta oluyor. Cihatçılar koridorda ateş ediyor" dedi. Mali Ordusu komutanlarından Modibo Nama Traore 10 kişilik silahlı grubun otele Allahü Ekber sloganlarıyla girerek güvenlik üyelerine ateş açtığını ve oteldekileri rehin aldığını kaydetti. Saldırganların el bombası da kullandığı öğrenildi. Özellikle turistlerin talep gösterdiği 190 odalı otelden silah sesleri gelirken polis bölgeyi boşalttı.Yerel muhabirler saldırganların diplomatik bir araçla otele geldiğini bildirdi.

THY PERSONELİNDEN 5'iKURTARILDI

Rehine alınanlar arasında otelde kalan Türk Hava Yolları ve Air France uçağında görev yapan personelin de bulunduğu belirtildi. Diplomatik kaynaklar, rehineler arasında 7 Çinlinin olduğunu belirtti. Daha sonra Kuran ayetlerini okuyabilen bazı rehineler bırakıldı.  Güvenlik güçleri bunun ardından otele girdi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında çatışma yaşandı. İki güvenlik görevlisi ve en az üç rehine yaşamını yitirdi. 80 kişi kurtarılırken serbest kalanlar arasında 5 THY personeli de bulunuyor. 2 THY çalışanı ise rehin durumda.

3 REHİNE ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre en az üç rehine öldürüldü. Öldürülenlerden ikisinin Mali birisinin Fransız vatandaşı olduğu belirtiliyor. Anadolu Ajansı iki güvenlik görevlisinin öldüğünü ve saldırganlar ile güvenlik güçleri arasında çatışmaların devam ettiğini duyurdu.

RESMİ GEZİSİNİ KESTİ

Rehine krizi üzerine Mali Devlet Başkanı İbrahim Boubacar Keïta Çad'a düzenlediği resmi ziyareti yarıda keserek ülkesine döndü.

ABD ELÇİLİĞİ: PERSONEL SIĞINACAK BİR YER BULSUN

ABD Bamako Büyükelçiliği Twitter üzerinden, "Elçilik, Radisson Otel'de aktif bir saldırgan olduğunun farkında. Elçilik personeli sığınacak bir yer bulsun. Tüm ABD vatandaşları sığınacak bir yer bulsun. ABD vatandaşlarının aileleriyle irtibat kurmasını tavsiye ediyoruz" mesajlarını paylaştı.

AĞUSTOS AYINDA DA SALDIRMIŞLARDI

Mali'de Ağustos ayında da Sevare kasabasındaki bir oteldeki 24 saatlik kuşatma ve rehin alma krizinde dört asker ve beş BM çalışanı hayatını kaybederken, dört saldırgan öldürülmüştü. 7 Mart 2015 tarihinde Bamako’da yapılan bir saldırı sonucu biri Fransız biri Belçikalı olmak üzere beş kişi hayatını kaybetmişti.

FRANSA OPERASYON YAPTI, BM BARIŞ GÜCÜ GÖNDERDİ

Mali'de İslamcı grup Ensar-ud Din hareketi ülkedeki yönetimi ele geçirmek üzere başkent Bamako'ya yürümüştü. Mali'de günlerce yaşanan çatışmalar sonrası Fransa bu ülkede askeri operasyonlar düzenlemiş ve 2013 yılında BM Barış Gücü askerleri bu ülkeye gönderilmişti.