Abone Ol

Genç kız tecavüzcüsünü görünce sinir krizi geçirdi

Antalya'da tek başına oturan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki M.M.E.'ye tecavüz etmekle suçlanan tutuklu 24 yaşındaki Ramazan S.'nin yargılaması başladı.

Genç kız tecavüzcüsünü görünce sinir krizi geçirdi

Antalya Konyaaltı İlçesi’nde ağabeyinin kapıcılık yaptığı sitede oturan Ramazan S., 20 Temmuz’da bir dairede tek başına oturan üniversite öğrencisi M.M.E.’ye tecavüz etti. Şikayet üzerine gözaltına alınan Ramazan S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hakkında, ’cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı ve tehdit’ suçlarından dava açılan Ramazan S.’nin yargılanmasına Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Tutuklu sanık Ramazan S.’nin hazır bulunduğu duruşmaya, müşteki M.M.E., nişanlısı Ş.G. ve avukatı Anıl Yetişkin ile katıldı. M.M.E., sanık Ramazan S.’yi görünce sinir krizi geçirdi. Bunun üzerine sanık ve salondakileri dışarı çıkaran mahkeme heyeti, M.M.E.’nin kendisine gelmesini bekledi.

"SANIĞIN KARDEŞİNE HAMBURGER YEDİRMİŞTİM"

Psikolog eşliğinde ifade veren M.M.E., yeni inşa edilen sitede tanışma toplantısı yapıldığını, sanıkla burada tanıştığını söyledi. Toplantıda sanığın isteğiyle Alkol alınca fenalaştığını anlatan M.M.E., "Sanık hava almam için beni dışarıya çıkardı. Arabasına bindirdi. Nereye gittiğimizi sorduğumda bana, ’biraz gezelim açılırsın’ dedi. Gecenin devamını hatırlamıyorum. Ancak beni evimin arka sokağında üstün başım çamur içinde bulmuşlar. O gece şahısla ilişki yaşadığımı düşünmüyorum" dedi.

"BENİ TEHDİTLE EVE ÇAĞIRDI, TECAVÜZ ETTİ"

Duruşma salonunda sık sık astım spreyi kullanan M.M.E., olaydan sonra havuzda yüzerken astım krizinin tuttuğunu, yanında olan arkadaşı Okay’ın kendisini evine götürdüğünü, bu sırada tanımadığı bir numaradan görüntülü mesajlar gelmeye başladığını söyledi. Mesajlarda kesik bilek fotoğrafları gördüğünü kaydeden M.M.E., şöyle konuştu:

"Altında ’üçüncü kez de senin için olacak’ yazıyordu. Mesajı arkadaşım da gördü. Ramazan S., telefonla arayarak vereceği adrese gitmemi, aksi halde nişanlımı öldüreceğini söyledi. Verilen adres küçük bir evdi. Çok sarhoş ve agresifti. ’Beni seviyor musun’ diye sordu. ’Hayır’ diye karşılık verince, sen sarhoş değilsin. Eşit şartlarda değiliz. ’Bu nedenle sen de içeceksin o zaman doğru yanıt verirsin’ dedi. Marketi arayıp votka siparişi verdi. Votkayı bana içirdi. Daha sonra yanımda birisini arayarak ’birisinin temizlenmesi lazım’ diyerek nişanlımın adını verdi. Beni darp ederek bir odaya götürdü ve orada tecavüz etti."

"KENDİMİ TUVALETE KİLİTLEDİM"

Tecavüzün ardından kendisini tuvalete kilitlediğini, üstünü giydikten sonra evden kaçtığını anlatan M.M.E., eve gittiğinde ilaç alarak intihar girişiminde bulunduğunu ancak gelen nişanlısının kendisini kurtardığını vurguladı. M.M.E., tecavüzden sonra hamile kalmamak için de ertesi gün hapı kullandığını kaydetti.

"KENDİ RIZASIYLA İLİŞKİYE GİRDİK"

Ramazan S., ise suçlamaları kabul etmeyerek M.M.E’nin isteğiyle 10 gün arayla ilişkiye girdiklerini iddia etti. Ağabeyinin kapıcılık yaptığı sitedeki bir dairede oturduğunu ve pazarlama sektöründe çalıştığını beyan eden Ramazan S., "Kendisiyle iddia edilen olaydan 10 gün kadar önce sitede Burhan K.’nın dairesinde rızasıyla ilişkiye girdik, iddialar asılsız" dedi.

TECAVÜZ BULGUSU YOK

Sanık avukatı Serpil Kırca Yasan ise 21 Temmuz tarihli adli raporunda mağdurenin tecavüze uğradığını doğrulayan hiçbir delilin bulunmadığını ifade ederek müvekkilinin tahliyesini talep etti.

"DOKTORLARIN TAMAMI ERKEKTİ RAHAT EDEMEDİM"

Yeniden söz alan M.M.E., hastanedeki doktorların tamamının erkek olduğunu, muayene sırasında kendisinden istenenleri yapmadığını, bu nedenle muayenenin sağlıklı olmadığını savundu. Ramazan S.’nin cinsel istismar suçunu işlediğine ilişkin somut delillerin bulunmasını nazara alan mahkeme heyeti, tahliye talebini reddederek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

DHA