Abone Ol

Mahkeme başkanından Nazlı Ilıcak'a azar

Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan ile kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı FETÖ medya yapılanması davasına devam edildi.

Mahkeme başkanından Nazlı Ilıcak'a azar

Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan ile kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı FETÖ medya yapılanması davasına devam edildi. Mahkeme Başkanı, duruşmada detaylı savunma yapan sanık Nazlı Ilıcak'a "Bıraksak aksama kadar, yatsıya kadar, sabaha kadar konuşacağınızı biliyorum" dedi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül ile tutuksuz sanık Tibet Murat Sanlıman katıldı. Tutuklu sanık Ahmet Altan ise duruşmaya cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

6 DOLAR TUTANAĞA GEÇİRİLDİ

Mahkeme Başkanı, emanette bulunan ve Mehmet Altan'a ait olduğu belirtilen 6 adet 1 ABD dolarının mahkemeye gönderildiğini belirtti. Mahkeme Başkanı, söz konusu para zarfını açarak 3'ünün F, diğerlerinin ise K, E ve B serisi olduğunu tutanağa geçirdi.

"ZEKERİYA ÖZ'E SORUŞTURMA AÇILAMAZ MI SORMUŞTUM"

Mahkemede kendisine söz verilen sanık Ilıcak, firari savcı Zekeriya Öz'e ile kar topu fotoğrafını anımsatarak "Zekeriya Öz'ü aklamak için bu fotoğrafı çektirdiğim iddia ediliyor. Halbuki ben Oda TV soruşturması yapılırken Sadullah Ergin'i arayıp Zekeriya Öz'e soruşturma açılamaz mı diye sormuştum" dedi.

MAHKEME BAŞKANI: BIRAKSAK YATSIYA KADAR KONUŞACAĞINIZI BİLİYORUM

Mahkeme Başkanı, sanık Nazlı Ilıcak'tan savunmasını daha önce yaptığını, eksik hususlara değinmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Mahkeme Başkanı, Nazlı Ilıcak'a "Bıraksak aksama kadar, yatsıya kadar, sabaha kadar konuşacağınızı biliyorum" deyince Ilıcak "Ben bunları anlatıyorum ama tutuklu kalıyorum. Masumiyetimi ispat etmeye çalışıyorum" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "Benim dediğim usule ilişkin, siz bunu daha öz anlatabilecek kabiliyete sahipsiniz" diyerek yemek arasından sonra tekrar kendisine söz vereceğini belirtti. Duruşmaya ara verildi. (DHA)