Abone Ol

Eren'in şehit olduğu Maçka'da Jandarma Komutanı'na yöneltilen suçlamalar şoke etti

Trabzon'da gözaltına alınan Maçka İlçe Jandarma Komutanı Zabit Zengin'in Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusu devam ediyor.

Maçka İlçe Jandarma Komutanı'yla ilgili şok iddialar

PKK'nın, FETÖ ve yabancı istihbaratçılarla işbirliği yaparak Çamlıhemşin ilçesinde kirli bir oyun tezgahladığı ancak güvenlik güçlerinin bölgede yürüttüğü çalışmaları neticesinde deşifre olunca adres değiştirmek zorunda kaldıkları tespit edildi. Jandarmaİstihbarat üst düzey yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Maçka'da yapılan ilk saldırıyla birlikte PKK’nın, 'Yol Yeşilken Dönün' adını verdiği ve çevre konusunda hassas olan bölge halkını arkasına alarak hain bir plan devreye sokmaya çalıştığı ortaya çıktı. İstihbarat raporlarına da yansıyan bilgiye göre PKK, paralel yapı ve yabancı istihbaratçılarla işbirliğine giderek adeta Çamlıhemşin yaylalarında yuvalanmak için hazırlık yaptı.

HDP'Lİ VEKİLLER BÖLGEDE YANDAŞ ARADI

Edinilen bilgiye göre, PKK destekçisi HDP'li bazı yöneticiler ve milletvekilleri Çamlıhemşin'de daha rahat hareket edebilmek için ilçede Yeşil Yol karşıtlarını destekliyor gibi gözüküp ilçeye bağlı Samistal ve diğer bazı yaylalarda kamp yaptı. Hain plana göre, özellikle Çamlıhemşin'e bağlı Samistal Yaylası'nda yol kapatılarak, yaylada isyan ateşi verilecek ve bu durum Yeşil Yolu destekleyen yöre halkına mal edilip iki taraf karşı karşıya getirilecekti. Yaylada yaşayan yaşlı vatandaşlar ve çocuklar PKK'nın öncelikli hedefiydi. Hain plan deşifre olunca ilçe jandarma teşkilatı ve özel güvenlik güçleri tarafından yoğun güvenlik tedbirleri alındı ve vatansever bölge halkı ile omuz omuza verilerek 'Yol Yeşilken Dönün' adının verildiği kirli tezgah bozuldu.

RİZE’NİN İMAJINA SALDIRACAKLARDI

Örgüt, HDP’li bazı yöneticilere özel mesai yaptırarak devletin Yeşil Yol çalışmaları sırasında ilçede yaşayan halkı "çevreyi talan ediyorlar dereler satıldı, ormanlar satıldı, sizi buradan çıkartacaklar" yalanı ile kandırıp devletle karşı karşıya getirmek istedi. Bu planda isteyerek veya istemeyerek ilçede ismi öne çıkan vatandaşlar kullanılacak bölge halkına özellikle Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine karşı demeçler verdirilerek Cumhurbaşkanının memleketi olan Rize'nin imajına zarar verilecekti.

PKK'nın, paralel yapı ve yabancı istihbaratçılarla işbirliği yaparak Çamlıhemşin ilçesinde tezgahladığı kirli oyun güvenlik güçlerinin bölgede yürüttüğü çalışmaları neticesinde deşifre olunca adres değiştirmek zorunda kaldıkları tespit edildi.

PARALEL YAPI İLE İŞBİRLİĞİ

Yeşil Yol sürecinde paralele yapıya yakın olduğu iddia edilen ve görevden alınan İl Jandarma İstihbarat Dairesi Başkanı Yarbay ‘gelen istihbaratı birimlere bildirmemek’ suçlamasıyla soruşturma geçirdi ve görevinden ihraç edildi. Tahkikat dosyasına giren çoğu olayın önceden önlenebileceği belirlendi.