Abone Ol

Londra saldırısında 1'i polis 5 kişi hayatını kaybetti

İlk gelen bilgilerde saldırıyı 2 kişinin düzenlediği bildirilmişti. Ancak 2 noktadaki saldırıyı da bir kişinin gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Londra metrosu saldırının ardından kapatıldı

Birleşik Krallık, İngiliz Parlamentosu yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısıyla sarsıldı.

Saldırıda biri polis dört kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı 20 olarak açıklandı. Yaralılardan 3'ünün Fransız vatandaşı olduğu duyuruldu.

İngiltere Başbakanı May'in acil bir güvenlik toplantısı gerçekleştireceği bildirildi.

Yerel saatle 14:20 sularında parlamentoya 5 dakika mesafedeki, kentin en kalabalık yerlerinden biri olan Westminster Köprüsü’nde gri renkli Hyundai marka 4x4 bir araç yayaları ezerek ilerlemeye başladı. Otomobilin parlamento binası bariyerlerine çarparak durmasının ardından saldırgan Westminster Palace’ın dış kapısından içeri doğru koşarak bir polisi bıçakladı.

Londra emniyetinden yapılan ilk açıklamada, bölgede silahlı saldırı olduğuna dair iddialar içeren raporlar geldiği belirtilse de, saldırının bir ototmobilin yayaların üzerine sürülmesiyle başladığı kaydedildi. Saldırganın bıçaklı bir kişi olduğu ve bölgede duyulan silah seslerinin, polis ateşinden kaynaklandığı açıklandı.

Saldırgan vuruldu

Avam Kamarası lideri David Lidington, şüpheli saldırganın parlamento binası önünde polis tarafından vurulduğunu söyledi. CNN Türk saldırganın öldürüldüğünü, BBC ise polisin vurduğu saldırganın hastaneye kaldırıldığını duyurdu.
Sky News da, saldırı sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

BBC iki farklı saldırı iddialarının aksine, köprüdeki ve parlamentodaki saldırıyı aynı kişinin gerçekleştirdiğini duyurdu.

Olayın ardından çok sayıda polis parlamento binasına girerek arama yapmaya başladı. Polis sözcüsü olayı "terör saldırısı" olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Bıçaklı saldırganın polis tarafından vurulduğu ve saldırıda 20 kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırıda 1'i polis 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Bazı yaralıların durumunun ise çok ciddi olduğu ifade edildi.

ITV News editörü Chris Ship, Thames Nehri'nden bir kadının canlı çıkarıldığını bildirdi. İlk yardım ekipleri tarafından tedavi edilen kadının olay sırasında köprüde olduğu sanılıyor.

Yaralılardan 3'ünün Fransız vatandaşı olduğu açıklandı.

Saldırıdan sonra İngiltere Başbakanı Theresa May güvenli bir bir bölgeye götürüldü, olay sırasında işsizlik maaşı görüşmeleri yapılan parlamentonun çalışmaları askıya alındı.

İskoçya Parlamentosu 'bağımsızlık' görüşmelerini erteledi

İskoçya Parlamentosu'nda bağımsızlık referandumu konulu görüşmeler, İngiltere Parlamentosu'na yapılan saldırının ardından ertelendi.

Londra'nın sembollerinden ünlü dönmedolap, London Eye da saldırının ardından durduruldu.