Abone Ol

Londra saldırısı failinin kimliğiyle ilgili ilk bilgiler açıklandı

İlk gelen bilgilerde saldırıyı 2 kişinin düzenlediği bildirilmişti. Ancak 2 noktadaki saldırıyı da bir kişinin gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Londra saldırısı failinin kimliğiyle ilgili ilk bilgiler açıklandı

Londra parlamentosunda gerçekleştirilen saldırıda, saldırganın 40'lı yaşlarda Asyalı bir kişi olduğu açıklandı. İngiltere'nin başkenti Londra'daki parlamento binası ve hemen önündeki Westminster Köprüsü'nde düzenlenen kanlı saldırıyla ilgili sis perdesi aralandı.

SALDIRGAN 40'LI YAŞLARDA, ASYALI

İngiliz Daily Mail gazetesi, görgü tanıklarına dayandırarak verdiği haberinde saldırganın 40'lı yaşlarda "Asyalı" görünümlü biri olduğunu açıkladı.

ATEŞ AÇTI, YAYALARI EZDİ, BİNA ÖNÜNDE VURULDU

Gazetenin yine görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre saldırgan önce silahla etrafa ateş açtı. Daha sonra sonra aracını yayaların üzerine süren ve burada çok sayıda kişiyi yaralayan saldırgan, aracını Westminster köprüsüne çarparak durdu.

Ardından araçtan inan kişi Parlamento binasına yöneldi. Bina duvarını aşıp parlamento içine girmek isteyen saldırgan, burada bir polis tarafından durdurulmak istendi.

Polisi bıçakla yaralayan saldırgan, başka bir polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

"LONDRA POLİSİ: TERÖR SALDIRISI"
Saldırıyla ilgili açıklama yapan Londra polisi, olayın oluş şeklinin, bunun bir terör saldırısı olduğu izlenimi verdiğini, aksi yönde güçlü deliller bulunmadıkça da bunu bir terör saldırısı olarak değerlendireceklerini bildirdi.