Abone Ol

Mardinli Melek mahkemeye başvurdu: Ben Marilyn Monroe değilim

Mardin'de yaşayan ve Marilyn Monroe'ya benzerliğiyle bilenen Melek Akarmut, eşek sütüyle ürettiği sabunun patentini almak için Türk Patent Enstitüsüne başvurdu. Bakın başına neler geldi?

Mardinli Melek mahkemeye başvurdu: Ben Marilyn Monroe değilim

Akarmut'un başvurusunu değerlendiren enstitü, logoda kullanılan fotoğraftaki kişinin Marilyn Monroe olduğunu gerekçe göstererek başvuruyu reddetti.

Başvurusu reddedilen Akarmut, fotoğraftaki kişinin kendisinin olduğunu ispat etmek için mahkemeye başvurdu.

Eşinin görevi nedeniyle geldiği Mardin'de Marilyn Monroe'ya benzerliğiyle üne kavuşan Melek Akarmut, adını 'Merdin Monroe' olarak belirlediği eşek sütünden sabun üretti. Ürettiği sabunun patentini almak isteyen Akarmut, Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdu.

Başvuruyu incelemeye alan enstitü, marka için kullanılan logoda, ABD'li ünlü aktris Marliyn Monroe'nun fotoğrafı olduğu ve ürün adında Monroe'nin soyadının olduğu gerekçesiyle patent verilmesini uygun görmedi.

Mardinli Melek mahkemeye başvurdu: Ben Marilyn Monroe değilim - Resim: 1

Başvurusunun reddedilmesinin ardından Akarmut, logodaki yer alan fotoğraftaki kişinin kendisi olduğu ve Marilyn Monroe olmadığını ispat etmek için mahkemeye başvurduğunu söyledi.

Mardinli Melek mahkemeye başvurdu: Ben Marilyn Monroe değilim - Resim: 2

Akarmut, "Ürettiğim eşek sütündeki sabunun isim hakkı ve kendi fotoğrafımın yer aldığı logo olarak kullanarak 'Merdin Monroe' adıyla patent başvurusunda bulunduk.

Mardinli Melek mahkemeye başvurdu: Ben Marilyn Monroe değilim - Resim: 3

Bu ismi seçmemekteki maksadım beş yıldan beri Mardin’deyim ve bu şehri çok seviyorum.

Mardinli Melek mahkemeye başvurdu: Ben Marilyn Monroe değilim - Resim: 4

Mardin’in eski isimlerinden olan Merdin’i ve kendisine çok benzetildiğim Marilyn Monroe’in soyadını kullanmak istedim. Bu şekilde patent başvurusunda bulunduk. İki ay bekleme süresi varmış.

Mardinli Melek mahkemeye başvurdu: Ben Marilyn Monroe değilim - Resim: 5

Başvurumuzun değerlendirilmesinin ardından bu ismi ve logoda yer alan fotoğrafı kullanmayacağımızı bildirdiler. Gerekçe ise fotoğraftaki kişinin Marilyn Monroe olduğu ve Monroe soyadını kullanmak oldu.

Mardinli Melek mahkemeye başvurdu: Ben Marilyn Monroe değilim - Resim: 6

Bunun üzerinde ben de fotoğraftaki kişi Marilyn Monroe olmadığı, kendim olduğunu ispatlamak için mahkemeye başvurdum" dedi.

dha