Abone Ol

Liseli Ahmet'in annesine şok suçlama

Liseli Ahmet'i öldüren ve cinayeti itiraf eden üvey baba M.M., "Olaydan sonra eşimi aradım. O işi hallettim dedim. O da bana 'Bunu daha sonra konuşalım' dedi" diye konuştu. Anne Elif M. ise suçlamayı kabul etmedi.

Liseli Ahmet'in annesine şok suçlama

İzmir'in Menemen İlçesi'nde, geçen hafta kaybolan ve dün Manisa'daki bir su kuyusunda cesedi bulunan 15 yaşındaki lise öğrencisi Ahmet Coşkun'un katil zanlısı olarak gözaltına alınan üvey babası M.M. suçunu itiraf etti. M.M.'nin, oğlu Ahmet Coşkun'a düşkün olan 4,5 aylık hamile eşi Elif M.'yi çok sevdiği ve paylaşmak istemediğini, çocuğunu ortadan kaldırırsa daha mutlu bir hayatının olacağını düşündüğü için cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi.

KONUŞMALARI SİLİP MESAJ ATMIŞ

Katil zanlısı M.M.'nin, olayın ardından önce kendi cep telefonu ve Ahmet Coşkun'un cep telefonundan yaptıkları konuşmalara ait kayıtları sildiği, ardından da hiçbir şey yaşanmamış gibi cinayetten sonra "Canım oğlum bu Cuma bana mesaj atmadın, seni çok özledim nasılsın" diye mesaj gönderdiği tespit edildi. Baba hasretiyle büyüyen Ahmet Coşkun'un yakınları, talihsiz gencin çok sevdiği ve annesiyle evlenmesini istediği M.M.'ye babası gibi davrandığını kaydetti.

ÇELİK YELEK GİYDİRİLDİ

Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan M.M., Elif M., cinayete yardım ettiği gerekçesiyle yakalanan M.M.'nin arkadaşı Y.K.'nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan üvey baba M.M. yoğun güvenlik önlemleri altnda adliyeye sevk edildi. Çelik yelek giydirilen M.M. polis otosuna bindirilirken Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık katil zanlısına tepki gösterdi. Polis kalabalığı güçlükle kontrol etti. Ahmet Coşkun'un cesedine ise yarın otopsi yapılacak.

KOMŞULARI ACI HABERLE YIKILDI

Liseli Ahmet Coşkun'un yıllarca yaşadığı dedesinin evinin bulunduğu sokaktaki komşuları acı haberi alınca adeta yıkıldı. Dede Ahmet Koç ile aynı sokakta oturan Hatice Kurnaz, "Bütün gün buradaydı, o gece işi halledip gelmiş. O gün hiçbir kıpırdama olmadı, sonrasında aramaya gitti. Kişiliğini çok beğenmedik, biraz farklı bir yapısı vardı. Ahmet çok sakin bir çocuktu, annesinden izin almadan hiçbir yere gitmezdi. Ahmet yurtta kalıyordu, Çiğli'de bir cemaate ait yurtta kalıyordu. Hocası önce onu ikna etmiş. Görünüşe göre Ahmet'i çok seviyordu" dedi.

Ailenin karşı komşusu Duygu Burcu Gür ise, "Böyle bir canilik olamaz. Çocuk çok efendiydi, hiçbir arkadaşıyla kavgası olmazdı. Bu süreçte biz her gün birlikteydik komşular olarak, babası olacak o kişi kadınların yanından ayrılmadı, Elif ablanın telefonunu elinden bırakmadı ve onun konuşmasına izin vermedi. Gayet rahat tavırları vardı, sanki hiçbir şey olmamış gibi davranıyordu. Her yere Ahmet'in dayısıyla koşturdu. Ahmet ailesiyle sorunu olmayan birisiydi. Annesi evlenmek istememişti, Ahmet vesile olmuş, 'Ne olur anne sen bu kişiyle evlenir misin' demiş. Böyle bir acıyı yaşadığımız için çok üzgünüz. Neden yapmış olabileceğini bilmiyoruz. Gayet soğuk kanlıydı, Elif ablanın, kayınpederinin ve kayınvalidesinin yanındaydı. Elif abla hamileydi" diye konuştu.

ANNEYE ŞOK SUÇLAMA

İddiaya göre cinayeti itiraf eden M.M.'nin, "Olaydan sonra eşimi aradım. O işi hallettim dedim. O da bana 'Bunu daha sonra konuşalım' dedi" diye konuştu.

Anne Elif M. ise suçlamayı kabul etmedi. Nöbetçi hakimlik tarafından cinayetle ilgili 3 kişinin de tutuklanmasına karar verildi.

"KATİLİ BESLEMİŞİZ"

Ailenin yan komşusu Güllü Mısırlı "O caniyi burada yedirip içirdik, ama katili beslemişiz. O anneyi nasıl sorguya alıyorlar. Gelsin mahalleye sorsunlar onun hiçbir suçu yok. 'Aşkım aşkım aşkım' diyerek Elif'i hastaneye götürüyordu. Belki Elif'in annesi babasını da öldürecekti, sürekli eve girmek istiyordu" dedi.

Yakınları ve komşuları Ahmet Coşkun'un din eğitimi almak için zaman zaman Çiğli İlçesi'nde bir cemaate ait yurda ortaokul çağlarından bu yana gittiğini; burada ders veren hocası M.M. ile annesinin evlenmesi için annesine istekte bulunduğu kaydedildi. Elif M. ile M.M.'nin geçen Ağustos ayında evlendikleri, Elif M.'nin bu evliliğinden 4.5 aylık hamile olduğu bildirildi.

Bu arada, Elif M.'nin ilk eşi Mustafa Ali Coşkun'dan liseli Ahmet henüz 15 aylıkken geçimsizlik nedeniyle boşandığı, o tarihten ikinci evliliğini yaptığı tarihe kadar babası Ahmet Koç'un evinde yaşadığı; evliliği düşünmediği ancak oğlunu kırmamak için evlenmeyi kabul ettiği belirtildi.