Abone Ol

Lice yanıyor yalanını Bakan Çavuşoğlu ortaya çıkardı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, HDP’nin Lice ile ilgili uluslar arası kamuoyuna yönelik propaganda girişimini engelledi.

Lice yanıyor yalanını Bakan Çavuşoğlu ortaya çıkardı!

Lice ve çevresindeki yangınlara ilişkin Avrupa kamuoyunu etkilemeye yönelik görüntülerin, Antalya Kumluca’daki yangının görüntüleri olduğu ortaya çıktı.

BÜYÜK OPERASYON

Lice kırsalı ve çevresinde, terör örgütü PKK gruplarının temizlenmesi ve örgütün önemli finans kaynakları arasında yer alan uyuşturucu yapımında kullanılan kenevir tarlalarının imhası için Perşembe günü geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Operasyon, Diyarbakır’daki 7. Kolordu Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde yapılıyor.

Lice yanıyor yalanını Bakan Çavuşoğlu ortaya çıkardı! - Resim: 1HDP'den orman yangını özrü

Operasyon çerçevesinde; toplamda 270 dönüm araziye ekili ve bakımları yapılmış vaziyette hasat yapıldığı zaman yaklaşık 120 bin ton kubar esrar elde edilebilecek ve piyasaya sürüldüğünde yaklaşık 1 milyar 530 milyon 679 bin lira maddi çıkar sağlanabilecek olan yaklaşık 6 milyon 14 bin 486 kök uyuşturucu madde yapımında kullanılan kenevir bitkisi ele geçirildi.

Bu kenevir bitkileri yakılarak imha edildi.

HDP’NİN LİCE PROPAGANDASI

Bu gelişmenin ardından HDP’nin İngilizce Twitter hesabından bir paylaşım dikkat çekti. Mesaj, Lice’nin yandığı yönündeydi. DİHA haber ajansının haberinde de aynı konu vardı.

ÇAVUŞOĞLU İDDİALARI ÇÜRÜTTÜ

Aynı zamanda Antalya milletvekili olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün yangın nedeniyle Antalya’nın Kumluca bölgesindeydi. Çavuşoğlu, evleri yangından zarar gören vatandaşların yanındaydı. Çavuşoğlu, twitter hesabından Kumluca bölgesindeki yangınla ilgili bazı fotoğraflar paylaştı. Bu fotoğraflar ile uluslararası kamuoyuna Lice’deki operasyonla ilgili sunulmak istenen görüntülerin Kumluca’daki yangına ait olduğunu gözler önüne serdi.

Lice yanıyor yalanını Bakan Çavuşoğlu ortaya çıkardı! - Resim: 2

Çavuşoğlu, twitter hesabında, “Kumluca'daki yangını Lice diye servis eden ihanet şebekeleri ve siyasi uzantıları alçaklıkta sınır tanımıyor!” diye yazdı.