Abone Ol

Levent Kırca'nın ne kadar borcu olduğu ortaya çıktı

Çocuklarının reddi miras davası açtıkları ünlü oyuncu Levent Kırca'nın çevresine ve bankalara 350-400 bin lira arasında borcu olduğu ortaya çıktı.

Levent Kırca'nın ne kadar borcu olduğu ortaya çıktı

12 Ekim 2015 tarihinde tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Levent Kırca'nın çocuklarının arasındaki mirasın reddi magazin gündemine bomba gibi düştü. Peki Levent Kırca kimdir? Ayrıntılar ve yeni gelişmeler haberimizde...

Geçtiğimiz sene vefat eden Levent Kırca'nın Oya Başar'dan olan oğlu Umut Kırca ile kızı Ayşe Kırca, babalarının mirasını reddetmek için dava açtı. Kardeşlerin talebini kabul eden mahkeme, "Umut ve Ayşe Kırca'nın babalarının mirasının reddettiklerinin tespitine karar verildi" dedi.

350-400 BİN LİRA BORCU VAR

Magazin gündemine bomba gibi düşen konunun detayları da netleşmeye başladı. Levent Kırca'ya yakın çevrelerden edinilen bilgiye göre; ünlü oyuncunun borcunun rakamsal değerinin de 350-400 bin lira arasında değiştiği belirtildi. Konuyla ilgili araştırma yapan Kırca'nın çocuklarının işin içinden çıkamayınca reddi miras davası açtıkları öğrenildi.

"EKONOMİK SIKINTILARIM VAR" DEMİŞTİ

Vefatından bir ay önce Ayşe Arman'a röportaj veren Levent Kırca, ekonomik sıkıntılarından bahsetmişti. Mirası reddeden kardeşler, böylelikle ünlü oyuncunun borçlarından da sorumlu tutulmayacaklar.

NE BORCU NE ALACAĞI

Levent Kırca'nın eski avukatları da, "Bir kişi vefat ettikten sonra hem borç hem alacak mirasçılara kalır. Mirasçılar eğer kayıtsız şartsız mirasın reddini istiyorlarsa bu vefat edenin ne borcunu ne de alacağını istemiyoruz demektir" diye konuştu.

LEVENT KIRCA KİMDİR?

Usta oyuncu tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 12 Ekim 2015 tarihinde gece saatlerinde hayatını kaybetti.

ONLARCA KOMİK KARAKTERE CAN VERDİ

28 Eylül 1948 yılında Samsun'da dünyaya gelen usta oyuncu, ilk kez 1964'te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı.

1988'de başlayıp 22 yıl süren ‘Olacak O Kadar’ adlı televizyon programını hazırlayan Kırca, 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen ‘devlet sanatçısı’ unvanını aldı.

Levent Kırca ve kadrosu ‘Olacak O Kadar’ dizisiyle efsaneleşti. Dizideki ‘Küçük Hüsamettin’, ‘Cevat Kelle’, ‘Bestami’ gibi tiplemeler yıllarca akıllardan silinmedi.

Sanat hayatının son dönemlerinde sinema filmlerine da ağırlık veren Kırca, ‘Toros Canavarı’, ‘Son İstasyon’, ‘Üç Baba Hasan’, ‘Ölürsün Gülmekten’, ‘Yeniden Olacak O Kadar’, ‘Mavi Muammer’ gibi yapımlarda da rol almıştı.

Sanatçının cenazesi, ailenin alacağı karar neticesinde salı günü defnedilecek.

4 çocuk babası olan Levent Kırca, kısa süre önce hayranlarına bir veda mektubu yazmış ve “Güzellikler paylaştıkça değerlenir, kötüler çoğaldıkça kanıksanır, daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, cumhuriyetle kalın, hoşçakalın!!” İfadelerini kullanmıştı.