Abone Ol

Leonardo Dicaprio'nun Oscar konuşması olay oldu

Leonardo DiCaprio, "Diriliş" filmindeki rolüyle "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüyle birlikte kariyerindeki ilk Oscar'ını kazandı. 42 yaşındaki DiCaprio, ödülünü alırken yaptığı konuşmayla da tarihe geçecek gibi görünüyor.

Leonardo Dicaprio'nun Oscar konuşması olay oldu

Gecenin en çok konuşulan konusu ise Leonardo DiCaprio'ın yıllarca tam uzanacakken kaçırdığı Oscar heykeline sonunda kavuşması oldu.

42 yaşındaki DiCaprio, sadece bu özelliğiyle değil ödülünü alırken yaptığı konuşmayla da tarihe geçecek gibi görünüyor.

Aktör, genellikle Oscar heykeli kazandığında gözyaşları içinde teşekkür edenler kervanına katılmadı. DiCaprio, duyarlı olduğu çevre ve iklim değişikliği konularını da konuşmasında gündeme getirdi.

Leonardo DiCaprio'nun teşekkür konuşması şöyle: "Diriliş, bir adamın doğaya karşı mücadelesini konu alıyor. 2015 dünyanın geçirdiği en sıcak yıldı. Film çekerken kar bulabilmek için gezegenin en güney kısmına gitmek zorunda kaldık. İklim değişikliği gerçek, şu anda yaşanıyor. Tüm türlerin karşısındaki en büyük tehdit. Birlikte çalışmalı ve büyük firmalar için değil tüm insanlık, yerliler ve bu değişiklikten en çok etkilenen milyarlarca insan için konuşan liderlere destek vermeliyiz. Çocuklarımızın çocukları için, sesi hırs politikası tarafından boğulmuş olanlar için. Bu muhteşem ödül için hepinize teşekkür ediyorum."

Leonardo Dicaprio'nun Oscar konuşması olay oldu - Resim: 1