Abone Ol

Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit: Bedelini ağır ödeyecek!

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong-ho, "Küçük bir ülkeye eziyet eden ve zarar veren ülke güçlü de olsa, güvende olmayacağını göstermeye hazırız. ABD bunun bedelini çok ağır bir şekilde ödeyecektir" dedi.

Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit: Bedelini ağır ödeyecek!

Ri Yong-ho, Laos'un başkenti Vientiane'deki Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) 49. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, ülkesinin her türlü yaptırıma hazırlıklı olduğunu söyledi.

Ülkesinin, ABD'nin sonu gelmeyen nükleer şantajlarına karşı koymak için nükleer silah geliştirme yönünde stratejik bir karar verdiğini belirten Ri, Pyongyang'ın bu kararı verirken olası tüm yaptırımları göz önüne aldığını kaydetti.

Ri, "Küçük bir ülkeye eziyet eden ve zarar veren ülke güçlü de olsa, güvende olmayacağını göstermeye hazırız. ABD bunun bedelini çok ağır bir şekilde ödeyecektir." ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) yaptırımlarının meşruluğunu da sorgulayan Ri, BM sözleşmesinde nükleer veya füze denemelerinin uluslararası barışı tehdit ettiğine dair herhangi bir maddenin yer almadığını ileri sürdü. Ri, "Söz konusu denemelerle ilgili herhangi biri yaptırım olsaydı, Güvenlik Konseyi her nükleer ve balistik füze denemesi gerçekleştiren ülkeye karşı gerekli adımları atardı." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ASEAN 49. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerini sürdürmesinin oldukça provokatif ve endişe verici olduğunu söylemiş, Pyongyang yönetiminin nükleer çalışmalarına son vermemesi durumunda sonuçlarına katlanması gerektiğini bildirmişti.

ABD Başkanı Barack Obama, 17 Mayıs'ta son dönemdeki nükleer denemeleri nedeniyle Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören kararnameyi imzalamıştı.

BM Güvenlik Konseyi, geçen ay başında yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin 27-28 Nisan ve 31 Mayıs'ta başarısız olan balistik füze denemelerini kınayarak bu ülkeye uygulanan yaptırımların artırılabileceği uyarısında bulunmuştu.