Abone Ol

Keşke Kurtuluş Savaşını kaybetseydik diyen densiz imama soruşturma

Gaziantep Şahinbey’deki İyinacar Camii’ndeki bayram namazı hutbesinde, "Keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik" diyen imam skandal ifadelere imza attı.

Cumhuriyet düşmanı imama soruşturma

Görüntülerin sosyal medyada yayılması ve tepki çekmesinin ardından Gaziantep Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada, imamla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu..

Merkez Şahinbey ilçesinde bulunan İyinacar Camisi'ne bayram namazı için gidenler, cami imamının hutbe sırasında yaptığı 'Kurtuluş Savaşı' hakkındaki sözlerine, tepki gösterdi.

"KEŞKE SAVAŞI KAYBETSEYDİK"

Şahinbey ilçesindeki İyinacar Camii'nde bayram hutbesi sırasında bir imam, "Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. 1. İnönü'de şöyle zafer kazandılar, 2. İnönü'de şöyle zafer kazandılar. Sakarya'da şöyle zafer kazandılar. Şöyle kahramanlık yapılmış, böyle kahramanlık yapılmış. Yunanlıları denize döktüler. Nerde döktüler? Hepsi yalan, keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı'yı daha sonra yeniden kurabilirdik." ifadelerini kullandı.

İşte o video...

İMAM HAKKINDA SORUŞTURMA

Sosyal medyada büyük tepki toplayan görüntülerin ardından bir açıklama yapan Gaziantep Valiliği, imam hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.