Abone Ol

Kurban Bayramı mesajları burada! İşte en güzel bayram mesajları

Kurban Bayramına saatler kaldı. Islam dünyası için önemi oldukça büyük olan Kurban Bayramı her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir sevinçle bekleniyor.

En güzel Kurban Bayramı mesajları

Eskiden kartpostallar veya tebrik kartları ile posta yoluyla iletilen bayram mesajları internetin hayatımıza girmesiyle daha kolay aktarılabilir olmuştur. Öyle ki Whatsapp, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya ve iletişim ağları sayesinde çok uzaktaki sevdiklerimize Kurban Bayramı mesajı gönderebilmekte, onları sevindirebilmekteyiz. Islam alemi için önemli olan bu mübarek günde, küslükler ve dargınlıklar bir kenara bırakılır, birlik ve beraberlik duygusuyla herkes birbirine kenetlenir. Siz de “en anlamlı Kurban Bayramı mesajı benim olsun” diyorsanız sizin için hazırladığımız listemize bir göz atın:


Kurban Bayramı 12 Eylül 2016 Pazartesi gününe denk geliyor. Biribirinden güzel Kurban Bayramı mesajları bu sayfada derledik. Sevdiklerinize bu mübarek günde uygun gördüğünüz Kurban Bayramı mesajları 2016 facebook'tan, mail'inizden yada cep telefonunuzdan sms olarak, sevdiklerinize gönderebilirsiniz.

Binlerce vatandaş Kurban Bayramında akraba ve eş dostunu ziyaret ediyor ve bayramını kutluyor. Farklı şehirlerde bulunan veya ziyaret edilemeyen yakınlarına da SMS ile bayram tebriği yolluyor. Biz de bu yıl 2016 Kurban Bayramı mesajları ve sözlerini sizler için derledik.

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA

İslam dünyasında belirlenen bazı tarihler vardır. Belirlenen bu tarihlerde Müslümanların yapmakla görevlendirildiği bazı işlemler vardır. Vatandaşların bu sırada yapmaları gereken işlemler onlara sünnet olarak yazılır. Dinimize göre bazı özel günler ve de bu özel günlerde bir anlam vardır. Her yıl belirli aylarda ramazan ve de kurban bayramı olarak yılın belirli zamanlarında bu günler kutlanır. Gerçekleştirilen bu kurban bayramlarına vatandaşların üzerlerine düşen pek çok görev vardır. Kurban kesmenin herkese düşen bir farz olmadığı zaten ayetlerde de belirtilmiştir. Vatandaşların çok zaman öncesinde sünnet olması nedeniyle hail vakti yerinde olan, durumu kurban kesmeye yetecek olan kişilerin bu şekilde kurban kesmesi gerekir. Kesilen kurban için kurban sahiplerine çok sayıda sevaplar yazılır. Çünkü dinimize göre kurban kesmek oldukça önemlidir.

Kurban kesmek mal ile yapılan bir ibadettir ve vacibdir. Hicretin ikinci yılında emredilmiştir. Kurban Yüce yolunca gösterilen büyük bir fedakarlıktır. O’nun verdiği nimetlere karşı şükran borcunu yerine getirmektir. Bu nedenle varlıklı insanlar yoksullara bu kurban etini verir dağıtırsa büyük sevaba girerler. Bu güzel kurban bayramında yapılan bu hayırlarla beraber mutluluk, sevgi ve de neşe artarak çoğalır. Bu nedenle kurban bayramında Müslümanların daha da bir özenli geçirmesi gerekir. Aynı zamanda bu kurban bayramında eşi, dostu, akrabaları ziyaret edebiliyorsak muhakkak onları ziyaret etmek onların yapacak olduğu bazı işlemler arasında verilen düzenlemeler ile beraber bizlerin de bu konuda hassas davranması gerekir.

11 Eylül Pazar günü arefe günü olarak kabul edilir ve de 12 Eylül Pazartesi günü de kurban bayramının birinci günü olarak kabul edilir. Kurban bayramı tam olarak 4 gün sürer. 15 Eylül Perşembe günü de bayramın dördüncü günü olarak kabul edilmiştir. Bayramın her günü kurban kesilebilir ancak çoğu vatandaş ilk günden bu hayrı yaparlar. Bu nedenle genel olarak kurbanın kesiliş zamanı bayramın birinci günü olarak belirlenir.

Bu özel günde bayramlaşmak oldukça önemli konulardan biridir. Bayramlaşmak ve de tanıdık akrabaları arayıp sormak önemlidir. Artık günümüzde mesajlaşmanın da büyük bir hareketlilik göstermesinden sonra bayrama mesajları öne çıkmıştır. Artık pek çok yakın arkadaş, dostlar, akrabalar bu önemli günde birbirlerine bayram mesajları göndererek onları hatırlamışlardır. Bayram mesajları artık çok çeşitlilik gösterilerek sosyal medya dâhil olmak üzere daha pek çok alanda bu bayram mesajlaşmaları devam edebilmektedir. Bayram mesajları ile ilgili verilen bu gönderimlere biraz örnek verebiliriz.

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

“Bu mübarek bayramda kalplerinizde barış, gözlerinizde umut, etrafınızda sevgi olsun. Kurban Bayramınız Mübarek Olsun.”

“Kurban Bayramı tüm İslam Alemine kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin. Kurban Bayramınız hayırlara vesile olsun. İyi Bayramlar...”

“En güzel anıları birlikte paylaşmak, en güzel hatıraları tazelemek dileği ile mübarek Kurban bayramınızı kutlarız.”

Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul ve Kurban Bayramınız mübarek olsun!

Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını dileriz. Bu hayırlı günde dualarınız kabul olsun. Dualarınızı eksik etmeyin…

Mübarek Kurban Bayramını sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi dileriz. Mutlu Bayramlar...

Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Kurban Bayramınız kutlu olsun.

Gönüller bir olsun bu mübarek ayda düşüncelerimiz hem fikir olsun Allah'ın yolunda, hayırlara vesile olsun bu mutlu gün tüm Müslümanlara Kurban Bayramı'nız mübarek olsun canım dostlarıma.

Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce Allah'a sonsuz şükürler olsun Kurban Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Bayramınız Kutlu olsun...

Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tatlandıran, gerçekten güzel ve bereketli bir Kurban bayramı dileriz. Hayırlı Bayramlar...

- İçinde mutluluk, gözlerinde sevgi, kalbinde umut ve her daim sevdiklerinle bir arada olacağın nice bayramlarımız olsun, Kurban Bayramınız mübarek olsun…

- Kini, nefreti bir kenara at bugün bayram; Dua et ve Kurban Bayramını doya doya yaşa…

- Bereket, bolluk, huzur ve mutlulukla geçecek, yürekte umutsuzluğun hiç bir zaman yer bulmayacağı bayramlar dilerim… Kurban Bayramınız mübarek olsun.

- Yine geldi Kurban Bayramı, beraberinde bolluğu, bereketi getirdi… Yüreklere merhamet ve şefkat serpti… Hepimizin Kurban Bayramı kutlu olsun…

- Bayramlar büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüldüğü zamanlardır, sevgiyi ve şefkati öğretir, sevdiklerimizle geçirdiğimiz her anın kıymetini anlatır, o halde dileyelim ki tüm Müslüman alemi için Kurban Bayramı mübarek olsun.

- Ne mutludur ki bana Allah kalbimi sevgi ile doldurmuş, sevdiklerimi bana sunmuş, her bayram hatırlarım onları, bugün olduğu, yıllar sonra olacağı gibi… Kurban Bayramınız kutlu olsun.

- Özlediğiniz o eski bayramlar tadında, birlik ve beraberlik duygusu içinde; bereket dolu bir bayram dilerim. Kurban Bayramınız kutlu olsun.

- Bayramlar insanların küslük gibi duygulardan uzaklaştığı, sevgi ile birbirine kenetlendiği en önemli günlerdir. Bu mübarek günde sizin de küslüğünüz son bulsun, Kurban Bayramınız kutlu olsun.

- Kestiğiniz kurbanın kabul olacağı, evinizin kurban bayramının bereketi ile dolacağı nice nice Kurban Bayramları dilerim.

- Mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar; milletimize huzur, bolluk ve refah getirecek nice bayramlar dilerim…