Abone Ol

Küba'dan Che'ye eşkıya diyen TBMM Başkanı'na sert yanıt

Küba’nın Ankara Büyükelçiliği, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Che Guevera hakkındaki sözlerine yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Küba'dan Che'ye eşkıya diyen TBMM Başkanı'na sert yanıt

Büyükelçilik'ten yapılan açıklamada, 'Sarfedilen kelimeler, Küba ve Türkiye parlamentoları ve halkları arasındaki kardeşlik, dayanışma ve saygı ruhunu yansıtmamaktadır' denildi.

Küba Cumhuriyeti Büyükelçiliği, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Küba devriminin lideri ve simgesi Ernesto Che Guevara’nın hakkında, “Che denen eşkıya benim gencimin yakasında, göğsünde olamaz” gibi ifadeler kullanmasına tepki gösterdi. Gazetemize açıklama yapan Küba Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Guevara’nın kişiliğine yönelik söylenen sözler için endişe ve üzüntü duyduklarını belirtti.

Rize Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bir kutlama programında TBMM Başkanı İsmail Kahraman Küba devriminin lideri ve simgesi Ernesto Che Guevara için, “Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara’nın gömleklerini giymişler. Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz” dedi. Kahraman’ın bu sözlerine karşı Küba Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Küba’nın ve Latin Amerika’nın simgesi olan biri için kullanılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Sarfedilen kelimeler, Küba ve Türkiye parlamentoları ve halkları arasındaki kardeşlik, dayanışma ve saygı ruhunu yansıtmamaktadır. Che Guevara Küba, Latin Amerika ve tüm dünyanın siyasi, tarihsel ve kültürel mirasının bir parçasıdır” ifadelerini kullandı

cumhuriyet