Abone Ol

KPSS'de flaş Mimar Sinan sorusu: Ustalık eseri hangisi?

2017 KPSS'de sorulan soruların cevaplarını tartışılıyor. KPSS'de Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" olarak nitelendirdiği Camii'nin hangisi olduğu soruldu.

KPSS'de flaş Mimar Sinan sorusu: Ustalık eseri hangisi?

MİMAR SİNAN'IN USTALIK ESERİ SORULDU?

2017 KPSS'de adaylara Mimar Sinan'ın ustalık eseri hakkında bir soru soruldu. Sınavda adaylara Mimar Sinan'ın "Ustalık eserim" olarak nitelendirdiği Camii'nin hangisi olduğu soruldu. Mimar Sinan'ın "Ustalık eserim" olarak nitelendirdiği Camii, Selimiye Camiidir.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen KPSS Genel Kültür Genel Yetenek oturumunda adaylara Türkçe testinde 30 soru Matematik testinde 30 soru, Tarih testinde 27 soru, Coğrafya testinde 18 soru, Anayasa - Vatandaşlık testinde 9 soru ve Güncel Bilgiler testinde 6 soru soruldu.

SELİMİYE CAMİİ'NİN DETAYLARI

UNESCO'nun 2011'de ilk kez bir camiyi kültürel eser listesine almasıyla dünya çapındaki ünü daha da artan Selimiye Camisi, barındırdığı özellikleri ve ihtişamlı yapısıyla dikkati çekiyor. Türk-İslam sanatının zirvesi, Mimar Sinan'ın "Ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi, bünyesinde birçok ilki barındırıyor.

Mimarlık biliminin çözmekte güçlük çektiği 8 sütuna dayalı kasnak tekniğiyle tek kubbe şeklindeki cami, bir kalem şeklinde semaya uzanan ve Delhi'deki Kutb-Minar'dan sonra en yüksek minare özelliğini taşıyan 85 metrelik minareleri, hünkar mahfili, mermer kaplı minberi, çinileriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

2017 KPSS sorularını diğer adaylarla tartışıyoruz. Sizlerde aklınızdaki soruları yorum yaparak diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.