Abone Ol

KPSS 2017 soru ve yorumlarında dikkat çeken soru - Kıbrıs Barış Harekatı sırasında başbakan kimdi?

Kıbrıs Barış Harekatı sorusu KPSS’nin en çok konuşulan konularından biri oldu. Adaylara 'Kıbrıs Harekatı sırasında başbakan kimdi?' sorusu soruldu. Soruyu doğru yanıtlamayan adaylar, Kıbrıs Barış Harekatı sürecini araştırmaya başladı.

KPSS'de Kıbrıs Barış Harekatı sırasında başbakan kimdi sorusu

İşte, KPSS’ye konu olan Kıbrıs Harekatı’nın tarihi!

21 Mayıs 2017 KPSS'de sorulan sorular sosyal medyaya konu olmaya devam ediyor. KPSS genel kültür ve genel yetenek sorularını online sistem üzerinden tartışan adaylar, soru işaretlerine yanıt almaya çalışıyor. 120 sorudan ilk oturumlarda Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili de soru soruldu. Sabah gerçekleşen genel kültür sınavında en çok dikkat çeken sorulardan biri de 'Kıbrıs Harekatı sırasında başbakan kimdi?' sorusu oldu. İşte, bu sorunun yanıtı ve yapılan yorumlardan bazıları!

Takvimler 1974'ü gösterdiğinde, 12 Mart Muhtırasının getirdiği askeri ortamdan yeni çıkılmış ve 1973 Ekim'inde yapılan seçimler sonucu Bülent Ecevit başbakan seçilmişti.

Kıbrıs Harekâtı (TSK kod adı: Atilla Harekâtı Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Kıbrıs Barış Harekâtı, Kıbrıs Türk Barış Harekâtı ya da Kıbrıs Savaşı, 20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı ve 14 Ağustos'ta Türk Birlikleri'nin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan askerî harekâttır. Kıbrıs Harekatı Cumhuriyetimizin yakın tarihindeki unutulmaz olaylardan birisidir. Türk milletini eşi benzeri olmayan bir biçimde kenetleyen, başarılı bir zaferdir. Netice itibarıyla Kıbrıs Barış Harekatı sonucunda, adada yaşayan Türk unsurları diğer ülkeler tarafından tanınmıştı. Günümüzdeki sınırlar çizildi.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI YORUMLARI

Ömer Abay‏ @merAbay12
Tac Mahal, Bülent Ece Ecevit, Çernobil sorularında bile tereddütte kaldım :) #KPSS


Sıdıka Zehra Çakal‏ @uAsdka 8
Kıbrıs Barış Harekatı Başbakanı Ecevit yardımcısı Erbakan :)))) 15 Temmuzda Kahraman unvanı alan Ankara – Kazan

Mert IŞIK‏ @MertFelah
Kıbrıs Barış Harekatı sorusunda Baba Jokerine ihtiyacım vardı #kpss2017

Sıdıka Zehra Çakal‏ @uAsdka
Kıbrıs Barış Harekatı başbakanı Ecevit yardımcısı Erbakan :)))) 15 Temmuzda Kahraman unvanı alan Ankara - Kazan :))))

Hilâl‏ @kaylule_
Kıbrıs Barış Harekatı SIRASINDA yazıyordu ama Eceviti işaretleyip tekrar sildim.

Ali Albayrak‏ @_Ali_Albayrak
Kpss'de Kıbrıs Barış harekatı esnasında T.C Başbakanı kimdir diye sorulmuş.

BET‏ @betulozbal
Kıbrıs Barış Harekatı Necmeddin Erbakan tarafından Bülent Ecevit yurt dışındayken yapılmıştır. Harekat olumlu sonuçlandığı için B. Ecevit +