Abone Ol

Erdoğan ve Bakanlara Çok Yakındı: Nur Cemaati Lideri Hüsnü Bayramoğlu Koronadan Öldü: Aşı da Olmuştu

AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Nur Cemaati Meşveret Grubu lideri Hüsnü Bayramoğlu koronavirüs sebebiyle vefat edince bakanlardan peş peşe mesajlar yağdı. Bayramoğlu'nun geçtiğimiz Ocak ayında Koronavirüs aşısı olduğu ortaya çıktı.

Nur Cemaati Lideri Hüsnü Bayramoğlu Koronadan Öldü

Adalet Bakanı Abdulhamit Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hüsnü Bayramoğlu, mübarek bir mevsimde Rahman’a vasıl oldu. Cenab-ı Allah mağfiret eylesin, yakınlarına sabır versin. Mekanı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hüsnü Bayramoğlu ağabey de bu mübarek günde can emanetini Rabbi’ne teslim edenlerden oldu. Cenab-ı Allah, ailesi ve yakınlarına sabr-ı cemil ihsan eylesin. Mekanı cennet, makamı ali olsun inşallah. Başımız sağ olsun” paylaşımını yaptı.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Bediüzzaman’ın talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu vefat etti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun.” ifadesine yer verdi.

Fotoğrafların Olmazsa Olmazı

İktidara olan yakınlığı gizlenmeyen Hüsnü Bayramoğlu’nun ismi son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yağmur altında kendisine şemsiye tutmasıyla gündeme gelmişti.

Erdoğan ve Bakanlara Çok Yakındı: Nur Cemaati Lideri Hüsnü Bayramoğlu Koronadan Öldü: Aşı da Olmuştu - Resim: 1

Bayramoğlu’nun, Ayasofya’nın ibadete açıldığı gün Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’le verdiği poz da uzun süren tartışmalara neden olmuştu.

Erdoğan ve Bakanlara Çok Yakındı: Nur Cemaati Lideri Hüsnü Bayramoğlu Koronadan Öldü: Aşı da Olmuştu - Resim: 2

TELE1'in haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dahil birçok isimle görüşen Bayramoğlu, 2016’da yapılan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile de kısa bir görüşme yapmış, kendisinden  dua etmesini istemiş, Akar’dan “Ben Bediüzzaman’ın talebesiyim. Ordu ile alakadarız” cevabını almıştı.

Erdoğan ve Bakanlara Çok Yakındı: Nur Cemaati Lideri Hüsnü Bayramoğlu Koronadan Öldü: Aşı da Olmuştu - Resim: 3

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki davetlerde defalarca ağırlanan Hüseyin Bayramoğlu, Erdoğan tarafından ilgiyle karşılanmıştı.

Erdoğan ve Bakanlara Çok Yakındı: Nur Cemaati Lideri Hüsnü Bayramoğlu Koronadan Öldü: Aşı da Olmuştu - Resim: 4

Ölüm sebebi koronavirüs olarak belirtilen Bayramoğlu'nun geçtiğimiz Ocak ayında covid-19 aşısı olduğu ortaya çıktı.

Erdoğan ve Bakanlara Çok Yakındı: Nur Cemaati Lideri Hüsnü Bayramoğlu Koronadan Öldü: Aşı da Olmuştu - Resim: 5

Kim Bu Meşveretçiler?

Gazeteci Can Özçelik “FETÖ Borsası” kitabında, Meşveretçi Yarbay Deniz Ç’nin ifadelerini ayrıntılı olarak ele almış, bu grubun da tıpkı FETÖ gibi “sohbet” toplantıları yaparak gizli bir şekilde faaliyet yürüttüğünü ortaya çıkarmıştı.

Kitapta, Meşveretçi Yarbay Deniz Ç’nin kendi tarikatından olan ve “sohbet” toplantısı yaptığı askerleri FETÖ soruşturmalarından kurtardığı da yer alıyor.

Hakkında “FETÖ’cü ihbarı” yapılan Yarbay Deniz Ç., ifadesinde FETÖ’cü olmadığını ama Nurcuların Meşveret Grubunda yer aldığını anlatıyor.