Abone Ol

KONDA Genel Müdürü: AKP'nin kendini toparlaması çok zor çünkü felç oldu

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, AK Parti'nin çekirdek seçmeninin yüzde 38'den yüzde 27 oranına düştüğü ve düşüş eğiliminin sürdüğünü çekirdek seçmenin hala en çok AKP'de olduğunu söyledi.

KONDA Genel Müdürü: AKP'nin kendini toparlaması çok zor çünkü felç oldu

KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Ali Babacan'ın AKP'den "aklen ve kalben ayrışma yaşayarak" ve "yeni bir çalışma başlatmak" üzere istifasının ardından yaşanması muhtemel siyasi süreci Independent Türkçe'den Can Bursalı'ya değerlendirdi.

Ağırdır, iktidarla muhalefet arasında yüzde 51-49'luk bir denge oluştuğundan bahsederek, Babacan'ın partisinin yüzde 2'lik bir karşılığı olsa bile dengenin değişeceğini söyledi.

Ağırdır, son araştırmalarında partilerin küçük oy değişiklikleri yaşadığını ama bu değişikliklerin siyasete etkisinin çok büyük olacağını da vurgularken, AKP'nin düşüş eğiliminde olduğunu ve geri dönüşün zorluğuna da dikkati çekti.

Kararsız seçmenin yüzde 40'lara ulaştığından ve çoğunluğunun eski AK Parti seçmenlerinden oluştuğundan da söz eden Ağırdır, AKP'nin felç olduğunu ve liderinin iktidarını sürdürmek için bir aygıta dönüştüğünü ifade etti.

Parti kurması beklenen Ali Babacan'ın Türkiye'deki dört köşeli siyasi iklimin dışına çıkarak bir söylem geliştirmesi halinde başarılı olabileceğine vurgu yapan Ağırdır, gelecekte Ekrem İmamoğlu ile Ali Babacan arasında iktidar çekişmesinin olduğu, Selahattin Demirtaş'ın da muhalefet lideri pozisyonunda olduğu bir siyasi sürecin yaşanabileceğini de sözlerine ekledi.