Abone Ol

Komünist başkan Fatih Mehmet Maçoğlu: Öndeyiz, kazanacağız

Tunceli’nin komünist başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, 31 Mart yerel seçimi için önde olduklarını söyledi. Maçoğlu, "İster kayyum, yetmedi Cumhurbaşkanı gelsin, korkumuz mu var" dedi.

Komünist başkan Maçoğlu: Öndeyiz, kazanacağız

Sözcü gazetesinden Özlem Gürses'e konuşan Maçoğlu'nun açıklamalarından bir kısım şöyle:

Kayyum getirirlerse size?

Her vatandaşın başına bunun gelmesi ihtimali var, esnafın da iş adamının da… Kimin garantisi var ki? Ama biz mücadelenin sertleştiği dönemlerde daha sağlam ve daha güçlü olarak doğrunun arkasında yürürüz. Sistem artık herkese parmak sallamaya başladı. Biz yasal siyasetten yanayız… Muhalefet; özgürlükçüler, yurtseverler, demokratlar, akademisyenler, Atatürkçüler, ne olursa olsun, her bir refleks ileriye taşır, iyidir. Biz demokrasiyi istiyoruz, özgürlüğü istiyoruz diyoruz.

Bütün bunlara rağmen, diyelim ki seçildiniz ve kayyum geldi…

Doğrularımızdan vazgeçmeyeceğiz. İster kayyum, yetmedi Cumhurbaşkanı gelsin, korkumuz mu var ? O sistemin sopasını hissetmeyen vatandaş yok, bu coğrafya demokrasiyi özlüyor.

Tunceli'de HDP seçmeni sizi seviyor mu, “oyları bölüyor” diye kızıyor mu?

Ovacık'ta bir model gelişti, bunun desteklenmesi gerekir. Yurtsever ve özgürlükçü hareketlerin bizi desteklemesini bekleriz. Şu anda biz birkaç puan öndeyiz. Kazanacağız.