Abone Ol

Komisyonu kurdular hemen gezi ayarladılar

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni bir komisyon göreve başladı. Amaçları Türkiye’de madde bağımlılığını araştırmak... Milletvekillerinin ilk toplantıda aldığı karar ise yurtdışı gezisi planlamak oldu.

Komisyonu kurdular hemen gezi ayarladılar

TBMM Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını önceki gün gerçekleştirdi.

Komisyon Başkanı AKP Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Türkiye'de bazı illeri gezdikten sonra yurtdışına gideceklerini açıkladı.

Tezcan “Uyuşturucuyla mücadelede uluslararası deneyim ve başarıları olan ülkeler, İtalya, Hollanda, Filipinler gibi” diyerek bu ülkelere gidileceğini açıkladı.

Başkan, yurtdışı gezisine gerekçe olarak da, “Başarılı rehabilitasyon merkezlerini inceleme”yi gösterdi.

ONLAR DA MÜZE GEZECEK

Yurtdışına Kaçırılan Kültür Varlıklarını Araştırma Komisyonu ise 3 aylık çalışma süresini doldurdu. Ancak komisyon son toplantısında bir ay ek süre talep etti.

Komisyon üyeleri uzatma aşamasında 4 Avrupa ülkesine gidecek. Komisyon Başkanı Mustafa İsen ve üyeler, Almanya-Danimarka ve Fransa- İngiltere'ye giderek bu ülkelerdeki müzeleri gezecek ve Türkiye'den kaçırılan eserlerle ilgili temaslarda bulunacak.

Öte yandan İskoçya'da bulunan ve Türkiye'den kaçırılan Altın Taç'ın mahkeme kararıyla ülkemize iadesi kesinleşince Meclis Komisyonu üyeleri de bu eseri teslim almak için İskoçya'ya gitme önerisi de yaptı.

(Sözcü)