Abone Ol

Kocasının sevgilisini takip eden kadına hapis cezası

Kocasının sevgilisini takip edip fotoğraflarını çeken Selda K., “kişilerin huzur ve sükûnunu bozmak” suçundan 2 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Kocasının sevgilisini takip eden kadına hapis cezası

Sabah Gazetesi'nden Osman Asiltürk'ün haberine göre, İstanbul'da eğitmen Selda K.'nın bir şirkette müdür olan eşi Niyazi K. ile aynı şirketin müşteri temsilcisi Derya Ş. arasında iddiaya göre duygusal yakınlık başladı.

Derya Ş.'ye şiir dolu bir ajanda hediye eden Niyazi K., eşine itiraflarda bulundu. Yasak aşkın ortaya çıkmasıyla Niyazi K., eşine ayrı bir eve çıkmak istediğini söyledi.

Selda K.'nın isteği üzerine iki kadın birkaç kez bir araya geldi. Ancak Derya Ş. her seferinde yasak aşkı inkar etti. Ardından Selda K. hafiyeliğe soyundu: Derya Ş.'yi takibe alan Selda K., eşi ile sevgilisini el ele görünce fotoğraflarını çekti.

'İLİŞKİMİZ YOK'

Derya Ş. savcılığa suç duyurusunda bulundu. Selda K. hakkında "Kişilerin huzur ve sükûnunu bozma" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Savunmasında takip iddiasını kabul eden Selda K. "Her seferinde inkâra yöneldi. Birlikte görüp fotoğrafını çektim. İlişkiye son vermesini istedim. Tehdit ya da küfür etmedim" dedi.

Yasak ilişkiyi kabul etmeyen Derya Ş. ise "Eşiyle ilişkimiz yoktur. Beni öldüreceğini söylüyor" dedi. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Selda K., indirimin ardından 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, 5 yıl süre ile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.