Abone Ol

Kızlarını Adnan Oktar'da görünce suç duyurusunda bulunmuştu! Aileden açıklama geldi

Adnan Oktar’ın programında kızlarını gören Viyanalı baba Elvan Koçak suç duyurusunda bulunmuş ve konu ile ilgili haberler yapılmıştı.

Kızlarını Adnan Oktar'da görünce suç duyurusunda bulunmuştu! Cevap geldi...

Adnan Oktar’ın programında kızlarını gören Viyanalı baba Elvan Koçak suç duyurusunda bulunmuş ve konu ile ilgili haberler yapılmıştı.

Adnan Oktar’ın programına kızları ile birlikte katılan Elvan Koçak’ın eşi Gülperi Koçak’tan ise konu ile ilgili açıklama yapıldı.

Kızlarını Adnan Oktar'da görünce suç duyurusunda bulunmuştu! Aileden açıklama geldi - Resim: 1Adnan Oktar reşit olmayan kızları alıkoyuyor iddiası!

Gülperi Koçak, Yeni Akit’e gönderdiği yazılı açıklamada, “Öncelikle belirteyim ki bu haber baştan aşağı hayal ürünü ve gerçekdışıdır. Benim hiçbir çocuğumun hiç kimse tarafından alıkonması söz konusu değildir. Kızlarım Şeyma Koçak ve Büşra Koçak halihazırda benimle birlikte ve özgürdürler. 16 Ocak 2018 tarihinde birlikte bir restoranda yemek yerken çekilmiş fotoğraflarımızı ekte dikkatinize sunuyorum.” diyerek Yeni Akit’e eleştiriler yöneltmişti.

İşte Gülperi Koçak’ın konu ile ilgili Yeni Akit gazetesi / TV’sine gönderdiği o yazılı açıklamanın tam metni:

Sayın Akit TV yetkilisi,

Ben Gülperi Koçak. Akit TV’de 15.01.2018 saat 19:30 Ana Haberler’inde benim ve çocuklarımın hakkında gerçekdışı bir haber yayınlanması nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği duydum.

Söz konusu haberde eski eşim Elvan Koçak’la yapılmış olan röportaj yayınlanmış ve eski eşimin ağzından güya benim kızlarımın birileri tarafından zorla alıkonduğu, sözde kızlarımın babalarıyla görüştürülmediği öne sürülmüştür.

Kızlarını Adnan Oktar'da görünce suç duyurusunda bulunmuştu! Aileden açıklama geldi - Resim: 2

Öncelikle belirteyim ki bu haber baştan aşağı hayal ürünü ve gerçekdışıdır. Benim hiçbir çocuğumun hiç kimse tarafından alıkonması söz konusu değildir. Kızlarım Şeyma Koçak ve Büşra Koçak halihazırda benimle birlikte ve özgürdürler. 16 Ocak 2018 tarihinde birlikte bir restoranda yemek yerken çekilmiş fotoğraflarımızı ekte dikkatinize sunuyorum.

Haberinizde röportajını yayınladığınız eski eşim Elvan Koçak ne yazık ki kanalınızı asılsız senaryolarla yanıltmıştır.

Ben Avusturya’dayken eşim Elvan Koçak’ın gerek bana yönelik fiziki şiddet ve manevi zorbalıkları gerekse evlilik akdine uygun düşmeyen hal ve tavırları nedeniyle kendisinden boşanma kararı aldım. Avusturya Mahkemesi beni haklı buldu ve boşanmamızı onayladı. Çocuklarımın benim yanımda kalmasına karar verdi ve bana velayet yetkisi verdi.

Eski eşim Elvan Koçak kendisi son derece tutucu, saplantılı ve katı inançlara sahip bir insan olduğu için çocuklarımın modern bir yaşam sürmelerine engel olmaya çalışıyor. ve Çocuklarımı ve beni arayarak tehdit etmeye başladı. Eğer kendisine dönmezlerse kızlarımı öldüreceğini sonra da intihar edeceğini defalarca hem bana hem çocuklarıma söyledi, mesajlar yazdı.

Ben eski eşimden gelen bu ölüm tehditlerinden dolayı dehşete düştüm. Avusturya’da polise başvurdum. Eski eşimi iyi tanıyorum. Böyle bir saldırganlık yapabilecek, bana ve çocuklarıma zarar vermekten çekinmeyecek birisi. Ayrıca hemen her gün gazetelerde “eşini, çocuklarını öldüreceğini açık açık ilan ettikten sonra bu söylediğini fiiliyata döken, çocuklarını ya da eşini bir yerde sıkıştırıp kurşunlayan” insanların haberlerini okuyorum.

Ben, Allah korusun eğer çocuklarımı böyle korkunç bir umursuzluk nedeniyle kaybedersem, ölene kadar kendimi affetmem. Bunun hesabını da veremem. Bu nedenle devletimin yetkili makamlarından yardım istedim. Her türlü yasal hakkımı kullanmaya kararlıyım.

Kızlarını Adnan Oktar'da görünce suç duyurusunda bulunmuştu! Aileden açıklama geldi - Resim: 3

Kızım Şeyma, çok korktuğu için babasının kendisine yaklaşmaması için mahkemeden tedbir kararı aldırttı. Ben de can güvenliğimden endişe ettiğim için karakola başvurdum ve karakol 6 ay süreyle eski eşimin bana yaklaşmaması için tedbir kararı alınmasını talep etti. Bunun üzerine aile mahkemesine eski eşimin tehdidi altında olduğumuz için Elvan Koçak’ın bana ve çocuklarıma yaklaşmaması için tedbir kararı aldırtmak için yaptığım başvuru kabul edildi ve bir kere daha uzaklaştırma kararı çıkarıldı. Yani şu anda eski eşim Elvan Koçak aleyhine 2 mahkeme kararı var. Bu kararları ekte sunuyorum.

Eski eşim Elvan Kolçak televizyonda defalarca provası yapıldığı belli olan son derece sahte bir ağlamayla güya kızlarını göremediğini, sözde hayatlarından endişe ettiğini, kızlarının sözümona kaçırıldığını, güya bir yerlerde alıkonulduğunu ve bunun gibi saçma sapan bir sürü iddiada bulundu. Bunlar tamamen uydurma. Benim ve kızlarımın adresi, telefonu, bütün irtibatları bellidir. Dileyen bize ulaşabilir, konuşabilir. Kaldı ki kızlarım sık sık yüzbinlerce insanın karşısında canlı yayında programlara katılıyorlar. Ne kadar neşeli, keyifli, sağlıklı olduklarını binlerce insan görüyor. Hiç bir yerde alıkonulmadıkları, benimle birlikte oldukları, son derece keyifli bir hayatlarının olduğu gün gibi ortada.

Dolayısıyla kanalınızda 15.01.2018 tarihinde yayınlanan haber doğru değildir. Eski eşimin tek yanlı anlatımlarıyla kamuoyu yanıltılmıştır. İzleyicilerinizin ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından bu açıklamamın kanalınızda yayınlanmasını rica ediyorum.

Saygılarımla,
Gülperi Koçak
Şeyma Koçak ve Büşra Koçak’ın Annesi ve Yasal Velisi

Konu ile ilgili Gülperi Koçak’ın paylaştığı mahkeme kararları evrakları:

Kızlarını Adnan Oktar'da görünce suç duyurusunda bulunmuştu! Aileden açıklama geldi - Resim: 4

Kızlarını Adnan Oktar'da görünce suç duyurusunda bulunmuştu! Aileden açıklama geldi - Resim: 5

Kızlarını Adnan Oktar'da görünce suç duyurusunda bulunmuştu! Aileden açıklama geldi - Resim: 6

Kızlarını Adnan Oktar'da görünce suç duyurusunda bulunmuştu! Aileden açıklama geldi - Resim: 7

(yenivatangazetesi)