Abone Ol

Kızıl saçla daha kadınsı oldum

Oyuncu ve bale öğretmeni Gözde Türkpençe, Cesur ve Güzel'de karşımıza avukat Banu olarak çıktı. Güzel oyuncunun kariyerine dair çok özel açıklamalarda bulunduğu o röportaj.

Kızıl saçla daha kadınsı oldum

Saçlarını rolü için kızıla boyatan oyuncu artık daha kadınsı olduğunu söyleyerek, "İmaj değişikliğine karşı çok açık fikirliyimdir" diyor.
Oyunculuk sizin için sürpriz mi oldu?

Aslında olmasam süpriz olurdu. Çünkü daha üniversitede bir konservatuar öğrencisi olarak müzikallerde yer alıyordum. Hem şarkı hem dans hem oyunculuk iç içe çalıştım bir sürü projede ve sonunda oyunculuk teklifleri gelmeye başladı. Bunu çoğu kişi bilmez aslında ama ben öğrenciyken bir sürü dizi teklifi geliyordu ama 2 yıl boyunca hepsini reddettim. Kendimi hazır hissetmiyordum daha çok eğitim almam gerektiğine inanıyordum. Sonra üniversite biter bitmez yaptığım ilk şey oyunculuk dersleri almak oldu.
İngiltere’de Royal Academy'de eğitim gördükten sonra kariyerinize orada devam etmek istemediniz mi?

Liseden mezun olunca ailemin eğitimimi yurt dışında devam etmemle ilgili bir isteği vardı fakat ben köklerine biraz fazla bağlı biriyimdir. Ailem arkadaşlarım sevdiklerimden uzak yaşamayı göze alamadım o yaşlarda. Bununla ilgili bir pişmanlığım yok açıkçası. İstesem şimdi de gidebilirim hiç bir şey için geç kaldığımı düşünmüyorum.

Gündeminizde dizi dışında neler var?

Bale öğretmenliği yapıyorum bu yüzden dizi dışındaki tek gündemim öğrencilerim ve derslerim.

Dans mı, oyunculuk mu sizin için ön planda olacak?

Tam 8 yıldır öğretmenlik yapıyorum hiç ara vermeden ve bu yüzden önceliğim her zaman öğrencilerim. Fakat şu sıralar hayatımda daha büyük bir zaman kaplıyor dizi. Ben her iki mesleğime de aynı özeni göstermeye çalışıyorum bu yüzden bir ayrım yapamam.

Cesur ve Güzel'de rol almak size neler hissettiriyor?

Çok heyecan verici bir proje Cesur ve Güzel. Her yeni bölüm senaryosunu elime aldığımda heyecan ve merak içerisindeyim. Böyle bir projede yer almak beni çok mutlu ediyor.

Nasıl bir deneyim oluyor sizin için?

Öncelikle şunu söylemeliyim oyuncu ekibimiz ne kadar sağlamsa, kamera arkası ekibimiz de bir o kadar sağlam. Bu bir oyuncu olarak size güven veren bir durum. Herkes kendi işinde o kadar başarılı ve hevesli ki; doğal olarak siz de böyle bir ekiple çalışmaktan keyif alıyorsunuz.

Banu ile aranız nasıl, nasıl geldi size bu rolü canlandırmak?

Banu içinde yaramaz bir çocuk barındıran bir kadın ve bu benim çok hoşuma gidiyor. Yerine göre hırslı bir avukat, yerine göre samimi ve sıcak bir dost. Bu rolü canlandırırken çok büyük keyif alıyorum. Hep meraktayım acaba bu sefer Banu ne yapacak diye.

Yıllardır farklı projelerde rol almanıza rağmen saç rengi değişiminizle daha fark edilir olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Sanırım öyle oldu... Bana daha kadınsı bir enerji verdi bu renk ben öyle hissediyorum ve insanlarda bu değişimi görüyorlar elbette.

İmajınızla ilgili renk dışında değişiklik yapmak konusunda ne kadar cesursunuz?

İmaj değişiklikleriyle ilgili her zaman çok açık fikirliyimdir. Her yeni karakteri canlandırırken yeni bir imaj gerekli bence. İnandırıcılık açısından önemli...

Ablanız Ahu Hanım ile aynı mesleği yapıyor olmanın avantajları neler?

Mesleki anlamda fikir ve düşüncelerine güvenebileceğim birine sahip olmak, hele hele o kişinin sizin en yakınınızdan olması çok kıymetli. Benim için bu çok büyük bir avantaj. Hayatın her alanında ablam benim kıymetlim yol göstericimdir.

Beraber aynı projede rol almak gibi planlarınız var mı?

Böyle bir planımız yok fakat eğer denk gelirse neden olmasın. Bizim için çok güzel bir anı olurdu.

Hayaller kurmak ve hedefler belirlemek konusunda düşünceniz nedir?

Hayatım boyunca hayaller kurdum. Hayal kurmak ne istediğinizi bulmanızda size yardımcı oluyor. Fakat hedeflerimi hep küçük tutmuşumdur. Küçük hedefleri başararak ilerlemek ve büyük hedeflere emin adımlarla ilerlemek daha sağlıklı bir bakış açısı bana göre. Şu anki hedefim bir komedi filminde oynamak. Biraz muzur ve komik bir tipimdir aslında etrafımdaki herkes beni komediye daha çok yakıştırır. Yazın böyle bir teklif gelirse severek değerlendiririm.

Her çeşit rolde oynamak isterim

Kendinize uzak hissettiğiniz roller var mı?

Her rolün kendine göre bir zorluğu var fakat eğer inanıyorsam o karaktere, zorlanacağımı düşünmüyorum. Her insanın içinde her karakterden biraz var. Önemli olan role inanmak.

Ne çeşit bir karakterde kendinizi görmek istersiniz?

Kendini tekrar eden rollerdense her biri birbirinden farklı her çeşit karakteri oynamak isterim. Mesela psikolojik rahatsızlıkları olan karakterleri çok ilgi çekici buluyorum.

Melis Güvenç/ Vatan