Abone Ol

Kızı İshak Alaton'u bu sözlerle uğurladı

Duayen iş adamı İshak Alaton’un cenaze töreni bugün Neve Şalom Sinagogu’nda gerçekleşti.

İshak Alaton uğurlandı

Duayen iş adamı İshak Alaton’un cenaze töreni bugün Neve Şalom Sinagogu’nda gerçekleşti. Saat 13.00'te başlayan törene Türk sanayi dünyası ve Musevi cemaatinden önemli isimler katılım gösterdi. Ünlü iş adamının kızı Leyla Alaton'un törende babası için duygusal bir konuşma yaptığı aktarıldı. Alaton, Kilyos'ta Musevi Mezarlığı'na defnedilecek.

AKYOL: TÜRKİYE AŞIĞI BİR "ÖTEKİ"

Cenazeye katılan Hürriyet yazarı Taha Akyol, "İshak Alaton sanayi tarihinde nasıl yer aldıysa demokrasi tarihinde de öyle yerini alacak. Son röportajlarından birinde kendisini Türkiye aşığı bir öteki olarak tanımlıyordu. Buradaki ötekinin altını çiziyorum. Yahudi olmasından dolayı kendini öteki olarak nitelendiriyordu sanırım. Üzeyir Garih ile birlikte kurdukları şirket holding seviyesine çıkardılar. Üzeyir Garih ve İshak Alaton, bunlar iki Türk Yahudisi. Bu kişiler Türkiye'ye sağdık, Türkiye'ye aşık 'öteki'lerdi. Her ikisini de saygıyla anıyorum, ailesinin acısını paylaşıyorum" dedi.

LEYLA ALATON: BABAM İÇİN PARA ÖNEMLİ DEĞİLDİ

Akyol, İshak Alaton'un kızı Leyla Alaton'un törende yaptığı konuşmaya dikkat çekti.

Akyol, babasının ardından törende konuşan Leyla Alaton'un, "Babam için para önemli değildi. Ne önemliydi saygı görmek" dediğini aktardı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Alarko Holding’in Kurucu Ortağı ve Onursal Başkanı İshak Alaton için Şişhane’de bulunan Neve Şalom Sinagogu’nda düzenlenen cenaze töreni öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Alaton, Kilyos Musevi Mezarlığı'na defnedilecek.

Tören öncesinde sinagog etrafında yoğun önlemleri alındı. Emniyet ekipleri sinagoga çıkan bütün sokakları trafiğe kapatırken, vatandaşlar da sokaktan aranarak geçirildi.

Tören için çok sayıda emniyet ekibinin yanı sıra sinagogun özel güvenlik ekipleri de görev yaptı.