Abone Ol

Kısmetse Olur mu, Fenomen mi, Esra Erol mu, Zuhal Topal mi?

Hürriyet yazarı Ceren Şehirlioğlu yazdı.. Ekranda birbirinin muadili programlar ve diziler amansız bir mücadele içinde. Reyting panelinde, kamera arkasında, sosyal medyada kim önde gidiyor?

Kısmetse Olur mu, Fenomen mi, Esra Erol mu, Zuhal Topal mi?

FENOMEN Mİ KISMETSE OLUR MU?

Acun Ilıcalı ‘Kısmetse Olur’un (Kanal D) önlenemez yükselişinden ilhamla ‘Fenomen’ (TV8) diye bir şey çıkarıverdi. Öykü Serter’in sunumundaki program, şimdilik ne olduğu anlaşılmayan bir ‘Kısmetse Olur’ yan sanayi ürünü. Yine altı kız, altı erkek günde sekiz saat haremlik selamlık evlerde birbirine giriyor. Fakat amaç evlilik değil.

Kısmetse Olur mu, Fenomen mi, Esra Erol mu, Zuhal Topal mi? - Resim: 1

Kısmetse Olur mu, Fenomen mi, Esra Erol mu, Zuhal Topal mi? - Resim: 2Kısmetse Olur kim elendi 1 Mayıs haftanın finali

Peki nedir, tam anlayamadık; reytingler de ona göre 50’nci sıralarda sürünüyor. ‘Kısmetse Olur’ ise, tüm kurmacalığına, yalan dünyasına, hayretlere düşüren seviyesizliğine rağmen tam bir ekran ve sosyal medya canavarına dönüştü. Başkaları adına utanarak kıvranmamıza sebep olsa da, vazgeçilemeyen absürt bir reality şov. Fenomen daha yeni, belki toparlar, ama o zamana kadar KO açık ara önde.

ESRA EROL MU ZUHAL TOPAL MI?

Kısmetse Olur mu, Fenomen mi, Esra Erol mu, Zuhal Topal mi? - Resim: 3

Kısmetse Olur mu, Fenomen mi, Esra Erol mu, Zuhal Topal mi? - Resim: 4Esra Erol, Zuhal Topal ve Seda Sayan'ın 100 Trilyonluk rant savaşı

İzdivaç programlarında asıl dram gelinlerle damatlar değil, sunucular arasında dönüyor. Seda Sayan-Esra Erol ittifakına karşı Zuhal Topal yalnız. Erol, canlı yayınının 10 dakikasını Topal’a tam bir dişi yakarış programına yakışacak şekilde laf sokmaya ayırdı. “Kocasıyla birlikte beni bitirmeye çalışıyorlar” gibi fantastik iddialara uzandı iş. Hemen ardından Topal, “Ağır ol molla desinler” türü pasif agresif bir karşılık verdi. Yarışı kim önde götürüyor diye bakarsak, Topal’ın reytinglerinin daha yüksek olduğunu görüyoruz. Erol’un her daim gergin üslubuna karşılık Topal şen şakrak bir profil çiziyor. Esra Erol’unsa işi biraz daha ciddiye aldığı, konu sahte evlilik vaatleri olsa da, servis şoföründen nikâh şahidi yapmayacak kadar seyircisine saygı duyduğu açık.

YETER Mİ KÖRDÜĞÜM MÜ?

Kısmetse Olur mu, Fenomen mi, Esra Erol mu, Zuhal Topal mi? - Resim: 5

Kısmetse Olur mu, Fenomen mi, Esra Erol mu, Zuhal Topal mi? - Resim: 6Pelin Karahan: Hayalimi yaşıyorum

Perşembe akşamlarının iki iddialı dramı, reyting yarışında birbirlerinin kuyruğunda geziyor. Fakat bir süredir Yeter (ATV), Kördüğüm’ü (Fox TV) solladı. Kördüğüm ağırlaşırken, Yeter’in hikâyesi müthiş bir ivme kazandı. Üstelik Yurdaer Okur’un Yekta Harmanlı karakteri televizyonda izlemeye, kızmaya, şaşırmalara doyamayacağımız psikopatlıkta. Kördüğüm’de Belçim Bilgin’in seyirciyi ikna etmesine engel bir soğukluk sorunu var. Yine de zirvede başa baş gitmeyi hak ediyorlar.

Ceren Şehirlioğlu - Hürriyet