Abone Ol

Kız öğrenci yurduna havadan taciz!

Zeytinburnu'ndaki Atatürk Kız Öğrenci Yurdu'ndaki öğrenciler yurda giden yolda uğradıkları tacizden rahatsızlar. Öğrenciler üstünde kameralar olan, uzaktan kontrol edilebilen drone ile tacize uğradılar.

Kız öğrenci yurduna havadan taciz!

İstanbul Cevizlibağ'da bulunan Atatürk Öğrenci Yurdu'nun giriş-çıkış kapısı bir ara sokakta bulunuyor. Öğrenciler ıssız dedikleri sokakta hava karardıktan sonra tacize uğradıklarını belirterek şikayetçi oldu. Cnntürk'ten Cansu Karadal'ın haberine göre yolda tacize uğrayan öğrencilere havadan tacizde bulunuldu. 3500'den fazla öğrencinin kaldığı yurtta bir öğrencinin odasının camının önündeki drone'nu karşı blokta kalan başka öğrenciler farkediyor ve kameraları ile kaydediyor... Üstünde kameralar olan, uzaktan kontrol edilebilen drone, öğrencilerin odasını gözetliyor...

BAKAN EL ATTI

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Zeytinburnu'ndaki Atatürk Kız Öğrenci Yurdu'ndaki öğrencilerin uğradığı 'taciz'e seyirci kalmadı.  "Yurtta kalan kız öğrencilerin isteği doğrultusunda, derhal ikinci kapının açılması talimatı verdim" diyen Bakan Kılıç, bu konudaki bürokratik yazışmaların yapıldığını, konuyla Kredi ve Yurtlar Kurumu Başkanı Sinan Aksu'nun ilgilendiğini belirterek, şöyle konuştu: "Kız öğrencilerle konuşur konuşmaz, onların isteği doğrultusunda ikinci kapının açılması talimatı verdim. Her türlü yazışma yapıldı, onaylar alındı. Bu konu, bürokratik bir konu olduğu için bu kadar uzun sürdü. Ancak Kredi ve Yurtlar Kurumu Başkanı bizzat konuyla ilgileniyor. Alınması gereken her türlü onayı, hızlandırmak için tek tek takip ediyor, telefon ediyor. Deyim yerindeyse, onayların tamamlanması için İstanbul'dakileri sürekli bunaltıyor. Bürokratik işlemlerde de en sona gelindi. Bir tek Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin onayı kaldı. O kapı açılacak."

"POLİS DEVRİYESİNİN İKİ KATINA ÇIKARDIK”                  

Sadece ikinci kapı açılması için talimat vermekle kalmadığını, kız öğrencilerin yurda giriş çıkışlarında rahat edebilmeleri için, söz konusu yolda polis devriyesinin iki katına çıkarılmasını istediğini söyleyen Bakan Kılıç, "Kız öğrenciler, rahatsız edildikleri yolda ışıklandırmanın az olduğunu söylemişlerdi. Ben de aydınlatma için neler yapabileceğimizi sordum. Bakanlık olarak, yurdun dışına karışmamız mümkün değil. O yüzden, 'gerekirse yurdun duvarına, yolu aydınlatılacak şekilde projektör koyun' talimatını da verdim" şeklinde açıklama yaptı.

Kılıç, 1,5 ay önce yaptığı ziyarette kız öğrencilerin şikâyetlerini dinlediğini, yemekhanedeki kuyrukta çok beklendiğine ilişkin bir şikâyet üzerine, hemen ertesi hafta yemekhanedeki dağıtım terminallerinin 2’den 4’e çıkarıldığını, 5. Terminalin de kurulmak üzere olduğunu da anlattı.

"O KIZLAR BİZE EMANET..."

Bakan Kılıç, kendisini en çok üzenin ise, ‘kız öğrencilerin şikâyetlerine duyarsız kaldığı’ yönündeki açıklamalar olduğuna vurgu yaparak, "Benim de iki kızım var. Eğitim almak için evlerinden uzaktaki kız öğrencilerin rahatsızlıklarına duyarsız kalabilir miyim? O kız öğrenciler bizlere emanet" diye konuştu. (CNNTÜRK, Hürriyet)