Abone Ol

Kitabını Nikola Tesla’ya ithaf etti

Bilimkurgu sever misiniz? Sevseniz iyi olur çünkü dün bilimkurgu olan pek çok fikir, bugün artık hayatın içinde; bugünün bilimkurgusu da yarının gerçeği olacak...

Kitabını Nikola Tesla’ya ithaf etti

Gazeteci Ürün Dirier’in popüler bilim araştırmalarından derlediği “Cesur Yeni Dünyada/ I Love Tesla” kitabı, son 10 yıldaki ilerlemeleri çeşitli başlıklar altında okuyucuya sunuyor. Dirier, Altınbilek Yayınları'ndan çıkan kitabında teorik fizikten kanser araştırmalarına, bilişimden robot teknolojilerine, olasılık matematiğinden endüstriyel hacker saldırılarına kadar çok çeşitli alanlarda, dünyanın dört bir yanından bilim otoriteleriyle yaptığı röportajlar ışığında ‘cesur yeni dünya’yı anlatmaya çalışıyor.

Kitabını Nikola Tesla’ya ithaf etti - Resim: 1

"Cesur Yeni Dünya"yı anlatıyor
Kitap, modern bilimin ve teknolojinin kurucusu sayıldığı için Nikola Tesla’ya ithaf edilmiş.

Kitapta Tesla ile ilgili bölümler olsa da kitap aslında bir Tesla kitabı değil. Alman doktorun kanseri yenen ısı tedavisi, beyindeki paranormal durumları oluşturan “ruh molekülü”, yapay hücreler, giyilebilir bilgisayarlar, senaryosunu yönetebildiğimiz filmler, çoktan başlayan su savaşları, siber savaşlar, sanal istilalar, endüstriyel hacker’lar, küresel ısınma, feminenleşen erkekler, laboratuarda altın üreten Türkler, artan modern çağ hastalıkları, kahkahanın kansere etkisi, tükürüğün faydaları, ses klonlama teknolojileri, bilinçaltı mesaj frekansları, tohum tekellerinin öjenikçi kısırlaştırma projeleri, Hitler’in ağır suyu, arıların kusursuz çalışma düzeni, bulanık mantık, deprem tahmin denemeleri, deprem aşısı, DNA ve GDO çalışmaları, ilaç araştırmaları gibi türlü konuda yazılar mevcut.

Kitabını Nikola Tesla’ya ithaf etti - Resim: 2

Ürün Dirier, kitabını modern teknolojinin kurucu babası saydığı Tesla'ya ithaf etmiş.

Kitapta hem gelinen son teknolojiler ve bilimsel bulgular hem de röportajlar ile her konu derinlemesine masaya yatırılmış. Kitabın en önemli özelliği ise bir habercinin kaleminden çıktığı için herkesin anlayabileceği bir dille yazılmış olması.