Abone Ol

Alisa Agafonova ile Alper Uçar 19. oldu: Buz pateninde en kapalı kıyafetleri Türk sporcular giydi

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda artistik buz pateninde Türkiye'yi temsil eden Alisa Agafonova ile Alper Uçar, buz dansı serbest programda 19. oldu.

Buz pateninde en kapalı kıyafetleri Türk sporcular giydi

Güney Kore'nin PyeongChang kentinde düzenlenen oyunların 11. gününde, artistik buz pateni serbest programda mücadele eden Alisa Agafonova ile Alper Uçar ikilisi, piste çıktı.

Türkiye'nin Kış Olimpiyatları tarihinde serbest programa kalan ilk buz dansı çifti konumundaki sporcular, toplam 147.18 puanla 19. sıranın sahibi oldu.

Kanada'dan Tessa Virtue ile Scott Moir 206.7 puanla altın madalyaya ulaştı. Fransız Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron çifti 205.28 puanla gümüş, ABD'li Maia Shibutani-Alex Shibutani ikilisi ise 192.59 puanla bronz madalya elde etti.

'UÇAR- AGAFONOVA ÇİFTİNİN KIYAFETLERİ GÖRECE OLARAK MUHAFAZAKAR, EN KAPALI KIYAFETLERDEN BİRİ'

Bu arada Reuters haber ajansı, Agafonova'nın 'görece olarak muhafazakar kıyafetlerini' haber yaptı. Fransız sporcu Gabriella Papadakis'in dün pist üzerindeyken kıyafetinin kopçasının kopması nedeniyle yaşadığı zor anların hatırlatıldığı haberde Uçar- Agafanova ikilisinin önceliğinin 'aynı kaderi paylaşmamak' olduğu yazıldı.

Reuters'e konuşan ve Agafonova'nın kıyafetlerini kendi tasarladığını söyleyen Uçar "Tasarım aşamasında Alisa için en önemli nokta, kıyafetin güvenli olması" dedi.

Bununla birlikte haberde, ikilinin kıyafetlerinin 'eski Mısır'dakileri andırdığı' ve diğer tüm sporcular içinde Uçar- Agafonova ikilisinin kıyafetlerinin en kapalı kıyafetlerden biri olduğuna vurgu yapıldı.

UÇAR: KIYAFET KONUSUNDA BASKI YOK, BİZ DEMOKRATİK BİR ÜLKEYİZ

Türkiye Olimpiyat Komitesi'nin kıyafet konusunda kendilerine herhangi bir direktif vermediğini söyleyen Uçar da şöyle devam etti: "Türkiye bir yakası Avrupa'da, bir yakası Ortadoğu'da olan bir ülke. Çok kültürlü bir ülkeyiz, geleneksel tasarımlarımız genelde çok beğeniliyor. Biz demokratik bir ülkeyiz, o yüzden bu konuda üzerimizde herhangi bir baskı yok. Bizi hep desteklediler, bu yüzden buradayız."

(Sputnik)