Abone Ol

Kılıçdaroğlu'nun sanatçıları eleştirmesine Erdoğan'dan sert yanıt!

Partisinin İl Kongresi için Aydın'a gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin gerçekleşeceği spor salonunun önünde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun sanatçıları eleştirmesine Erdoğan'dan sert yanıt!

Erdoğan, "Biz bu yola çıktığımızdan bugüne beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik. Bundan sonra da sadece ve sadece Allahın önünde eğildik. Fırat Kalkanı'nı gerçekleştirdik mi? Orada Efeler, Mehmetler gereğini yaptı mı? 2000 KM alanı kontrole aldık mı? Afrin'de de aynısını yaptık mı? Birileri afra tafra yaptılar, ama biz kendi kararımızı kendimiz verdik. Mehmetçiklerimiz, ÖSO ile oraya girdi ve o teröristleri orada derdest etti. Teröristler de kuyruklarını bacaklarının arasına alıp kaçtılar. Şu an itibari ile 3991 teröristi etkisiz hale getirdik. Belki 4 bin olmuştur. Bizim şehitlerimizin bedeli ağırdır. Şehitlerimizin intikamını aldık, alıyoruz, alacağız. Irak'ın kuzeyinde ve sınır içinde de yüzlercesini etkisiz hale getiriyoruz. Kendi ürettiğimiz silahlarımızla yapıyoruz. Eskiden ABD'nin kapısına giderdik, 'bugün git yarın gel' derlerdi. Sonra da 'Kongre izin vermedi' derlerdi. İyi ki öyle demişler. Kötü komşu bizi imkan sahibi yaptı. Şimdi zırhlı taşıyıcı, tüfek, top, insansız hava araçları yapıyoruz. Modern sanayiler neyi başardıysa biz de onu yapacağız. Bizim neyimiz eksik? Pırlanta gibi gençlerimiz var. Zeytin Dalı, Cerablus, ve Rai'de atılan adımlarla Türk milletinin ne olduğunu görüyorlar. Bizim adımıza birileri karar vermeyecek, biz karar vereceğiz." dedi.

'Ekonomi kötü diyorlar' diyen Erdoğan, "Elinize dizinize dursun be! Şu yanı başınızdaki İzmir'deki havaalanının hali neydi ya? Aydın'da da bizim eğitim uçuşları yaptığımız alan var. Çalışmalarını yapıyoruz. Genel Başkanlığa geldiğimde söz vermiştim. Taşımacılıkta sıkıntı çekiliyordu. Aydın - Denizli bölünmüş karayolunu yaptık mı, yaptık. Ama bay Kemal konuşur." diye konuştu.

"OFİSİ SÖYLE DE SENDEN İZİN ALSINLAR BARİ"

Kılıçdaroğlu'nun sanatçılarla ilgili açıklamalarını eleştiren Erdoğan, "Biz Hatay'a gidiyoruz. Benim kongrem var. Sanatçılar, sporcularla sözleşip Reyhanlı'ya geçtik. Aman yarabbim, Bay Kemal çıldırdı. 'Sizin orada ne işiniz var' diyor. Hakaret üzerine hakaret. Ofisi söyle de sanatçılarımız senden izin alsınlar bari. Sen Mehmetçik'i moralize etmeye çalışan sanatçılara bu hakaret etme yetkisini nereden aldın ya? Sen bu cephelerden hangisine gidip askerlerimizle birlikte oldun? Ben söyleyim, o teröristlerle birlikte oldu. Onlarla kol kola yürüdü. Biz ise Mehmetçik ile birlikte oluruz. Dünyanın her yerinde sanatçılar ordusu ile birlikte olur. Bizimkisi çılgın ya, hayatında böyle bir şey yaşamamış. Davul, zurna, klarnet diyor. Ne davul, zurnası ya. Sadece klarnet çalındı. Kabaklı'nın güzel bir türküsü vardır. Biz onunla da yetinmedik, bir de Esat kardeşimizle er meydanını söyledik. Bay Kemal, sen er meydanına gelemezsin zaten. Er meydanına er olanlar gelir. Sayın Genelkurmay Başkanı ile birlikte Tatlıses'in yanına oturduk. Duydum ki, Tatlıses uçakta yaylaları söylemiş. Biz askerde yaylalar yaylaları söylerdik. Biraz da kendinden bir şeyler katmış Tatlıses. Olayı aldı Afrin'den Mümbiç'e gitti. Bu bir aşktır ya. Bay Kemal bilmez. Bunların bu ülkede dikili bir ağacı yoktur." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aydın İl Kongresi'nde konuşuyor. Erdoğan, "16 Nisan sonucu kendimizi Aydın'ın efelerine yeteri kadar anlatamadığımızı gördüm. Artık hep birlikte daha çok çalışacağız. Aydın'da çalmadık kapı bırakmayacağız."