Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan Hatay'a giden sanatçılara hakaret: Rezil adamlar..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte Afrin harekatına destek vermek amacıyla Hatay’a giden ünlüleri ‘rezil adamlar’ diye niteledi: “52 şehidimizin kanı kurumadı, toplanmışlar bir grup güruh, davul zurna şarkılar kıyamet!”

Kılıçdaroğlu'ndan Hatay'a giden sanatçılara hakaret: Rezil adamlar..

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, tek adam rejimini yıkacaklarını, dikta yönetimini ve diktatörü alaşağı edeceklerini belirterek “En büyük korkuları kadınlar. O nedenle diyorlar ki kadınlar evde otursun. Kadınlar yeri geldiğinde evinde oturacak yeri geldiğinde hakkını aramak için caddeye de sokağa da inecek” dedi.

Erdoğan’ın, cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal ettiğini savunan Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Fesli Kadir’in önünde diz çökenler… ‘Keşke Yunanlar galip gelseydi’ diyen adama gideceksin, önünde el pençe duracaksın, sen vatan hainisin. Eğer kadın, hakkı, hukuku ve adaleti istiyorsa bu topraklara hak, hukuk ve adalet gelecektir.

Siz, bu ülkenin kadınları, Anadolu kadınları, siz hak, hukuk ve adalet dedikçe sarayda oturan zatın koltuğunda rahat oturmadığını ben de biliyorum. Ona rahat uyku uyutmayacağız. Bu ülkenin kadınına sonuna kadar güveneceksin. Güvenmedin, seni oradan aşağıya bu ülkenin kadınları indirecek. Dünya kadar televizyonun var ama sende yürek yok. Çık karşıma Recep bey çık!”

CHP lideri, partisinin grup toplantısında ekonomiye dair de konuştu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Şu ekonominin haline bakın. Bütün bu acıları yaşayan bu ülkenin kadınlarıdır. Kadınlar, 2019’da bu darbeciyi, diktatörü indirecek gerçek anlamda demokrasiyi bu ülkeye getirecek gerçek anlamda. Erdoğan, bu ülkenin en büyük belası faizdir diyor. Doğru diyor. 15 yıldır kurtaramamış bundan sonra kurtaracak.

Sen gideceksin, oraya aklı başında cebini değil, vatandaşı düşünen gelecek, faizi alaşağı edecek. Ekonomide her kötülüğün anası faizdir doğru ama babası Recep Tayyip Erdoğan’dır. Faizi düşür. Sen yönetiyorsun. Çekil koltuğundan bak bakalım faiz nasıl düşüyor. Faiz zengini daha zengin yazar.”

Kılıçdaroğlu, Afrin harekatına destek vermek amacıyla Erdoğan’la Hatay’a giden ünlüleri da yerden yere vurdu: “Bir ülkenin sanatçıları mazlumun haklarını korur, diktatörün karşısında boyun eğmez. Kimseyi ötekileştirmezler. Savaşı değil barışı savunurlar çünkü Gazi Mustafa Kemal der ki ‘Zorunlu olmadıkça savaş cinayettir.’

Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal edan zat yeminine sahip çıkmıyorsa ona sanatçı sahip çıkamaz. Sanatçı denen vatandaş onun yanında senin ne işin var? Afrin’de 52 şehidimizin kanı kurumadı, toplanmışlar bir grup güruh, davul zurna şarkılar kıyamet! Bulunduğunuz apartmanda eğer bir kişi vefat etmişse televizyonu bile açmaz. Bu rezil adamlar ve onları oraya götüren adam, sen eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç ve Yaylalar türküsünü söyle bakalım.”