Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a:Gizlediği tüm gerçekleri halkımla paylaşacağım

Kemal Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirme süreciyle iligili kendisini yalan söylemekte suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap verdi.

Gizlediği tüm gerçekleri halkımla paylaşacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirme süreciyle ilgili kendisini yalan söylemek suçlayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Onun gizlediği tüm gerçekleri halkımla paylaşmaya devam edeceğim" diye karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi konusunda gizli kararname olduğu iddiası nedeniyle kendisini yalan söylemekle suçlayanErdoğan’a Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Kılıçdaroğlu paylaşımında “Sarayda oturan zat, Tank Palet Fabrikası’nın Katar ordusuna peşkeş çekildiğini inkar etmişti, gerçekleri söyleyen özgür medyayı da yalan haber yapmakla suçlamıştı… Ama ben onun gizlediği tüm gerçekleri halkımla paylaşmaya devam edeceğim!” dedi.

Kılıçdaroğlu, “20 milyar dolarlık Tank Palet Fabrikasının dehşete düşüren satış hikayesi” başlıklı bir video da paylaştı.

Videoda işadamı Ethem Sancak’ın “BMC’nin yüzde 50 eksi 1’ini Katar ordusuna sattık”, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “25 yıllığına Tank Palet Fabrikasını burayı Katar-Türk işbirliği olan BMC’ye devrettik. Bu tesisi modernize etmemiz ve daha etkin kullanmamız şart hale gelmiştir. Bu çalışmaları sadece kamu imkanlarıyla gerçekleştirmeye kalktığımızda en az 50 milyon dolar gerekiyor” ve Kılıçdaroğlu’nun “Sözleşmeyi iptal et 50 milyon doları bulacağım” açıklamaları yer aldı.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a:Gizlediği tüm gerçekleri halkımla paylaşacağım - Resim: 1

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesiyle ilgili gizli kararname olduğu iddiasını soran Fox TV muhabirine tepki göstermiş ve “Fox TV’yi bir yalan medya olmaktan çıkarın. Fox’un yayın politikasını değiştirmesi lazım” demişti. Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, hayatını yalan üzerine düzenlemiş olan bir siyasidir. Müddei, iddiasını ispatla mükelleftir. Müddei kim burada? Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu önce Arifiye satılmış mı satılmamış mı bunu ispat etmesi lazım. Burası kira ile bu gruba verilmiştir. Bay Kemal hayatını bu tür yalanlar üzerine bina ettiği için ‘Acaba bu yalan bana ne getirir’ bunu düşünüyor” ifadelerini kullanmıştı.