Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğana yeni soru: Man Adası'nda Ziya eniştenin şirketi var mı?

CHP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Man Adası belgelerine ilişkin yeni bir soru yönelterek, "Oğluna sor, damadına sor, dünürüne sor enişten Ziya İlgen'in Man Adası'nda şirketi var mı?" dedi.

Kılıçdaroğlu: Man Adasında eniştenin şirketi var mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısını kadınların seçme ve seçilme haklarını elde etmesinin 83. yıldönümü nedeniyle, Kadın Buluşması etkinliğine katılarak gerçekleştirdi.

CHP lideri burada Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen üzerinden Erdoğan'a kritik bir soru daha yöneltti.

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilişkin konuşmasından satırbaşları şöyle;

“VİCDANLARI AYAĞA KALDIRANA KADAR KONUŞACAĞIM”

Soruma hala cevap alabilmiş değilim. 1 Sterlin’lik şirkete 15 milyar dolar para niye gelir? Hala bekliyoruz cevabını.

Adil vergileme getirdik diyorlar vergilemede adalet yok. Sen vergi kaçırmak için her türlü dümeni çevireceksin, sonra garibanın kefen bezinden dahi vergi alacaksın. Konuşacağım, konuşacağım. Bu ülkede vicdanları ayağa kaldırana kadar konuşacağım.

“BELGELER MADEM SAHTEYDİ…”

Efendim, hala belgeler sahtedir diyorlar. Kendilerine cevabım çok basit. Kardeşim madem sahteydi, Meclis’te komisyon kuralım. Çoğunluk sende, gelmiyorsun. Komisyon kurmuyorsun. Belgelerin sahte olmadığını sen de biliyorsun.

Benim sözüm söz, bunu sonuna kadar takip edeceğim. Efendim bu bir şirket ticaretiymiş. Bu hangi şirket? Cevap yok. Kârı ne? Cevap yok. Bu transferler niye yapıldı? Cevap yok. 1 Sterlin’lik şirket 15 milyar dolarlık ticareti nasıl yapıyor? Cevabı yok.

“SEVGİLİ ERDOĞAN…”

Sevgili Erdoğan, gözlerinden öpüyorum seni. Oğluna sor, damadına sor, dünürüne sor. Ben bunların hepsini biliyorum. Sevgili Erdoğan, doktoru yanına al. Enişten Ziya İlgen’in Man Adası’nda şirketi var mı? Enişte, Man Adası’nda niye şirket kursun? Bunları bileceksin. bu şirketin sermayesi nedir? Bileceksin.