Abone Ol

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Sana o yolu CHP açtı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Sana o yolu CHP açtı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısı başladı. Kılıçdaroğlu Mersin’de muhtarlara çağrı yapıp grup toplantısını kast ederek ‘beni mutlaka dinleyin’ demişti.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önemli satır başları;

“Dün 23 Nisan’dı. TBMM’nin açıldığı tarihti. Ben TBMM’nin açılış konuşmasını yaparken iktidar kanadından çok rahatsız oldular. Neden rahatsız oldular biliyorum. Ben Meclis’e Gazi Meclis diyorum onlar aksak meclis diyorlar.Ben Meclis’i savunuyorum onlar tek adam rejimini savunuyorlar ondan çok rahatsızlar. 15  Temmuz darbesine karşı mücadele eden 107 milletvekiline şükranlarımı sundum. 15 Temmuz darbe girişimine nasıl karşı olduysak 20 Temmuz darbesine de öyle karşı çıkacağız.

SÖZ KONUSU VATANSA…

Bu seçimler söz konusu vatansa gerisi teferruattır seçimidir. Biz önce 301’i aşacağız, sonra yüzde 60’ı alacağız. Bu nedenle hepimize görev düşüyor. Bu ülkeyi bayrağını seven herkes sandığa. Büyük bir gururla gidecek. Haziran ayı bir bayram ayı olacaktır. Haziran ayı diktatörleri yolcu edip demokrasiyi getireceğimiz aydır.

Yörüklere Türklenlere zulüm yapılmış. Evet yapılmış, sen tarih bilmiyorsan ben ne yapayım. Padişah zulüm etmese Dadaloğlu çıkar mıydı? Ben bütün yörrük Türkmen arkadaşlarıma söz verdim. Kılıçdaroğlu olarak ben her türlü zulme karşı çakacağım. Yörük kültürünü en iyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk bilir. Yörük çadırında duman tütüyorsa olay bilmiştir. Onlar Firavun’dan biz Musa’dan yanayız.

15 MİLLETVEKİLİNİN İYİ PARTİYE GEÇMESİ

Kumpas kurdular demokrasiye açığa çıkardık, kümesteki tilkiler gibi saldırıyorlar ama yemezler. Bu kararı niye aldık. (Erdoğan’ın milletvekili seçilme sürecini hatırlatarak) Sana o yolu kim açtı CHP açtı, seni sevdiği için mi hayır, demokrasiyi sevdiği için. 2016 yılında yüzde 49.5 oy alan dönemin başbakanını saraya çağırdılar. Sonra Davutoğlu’nu kapıya koydular. Bunun karşısına çıkıp Davutoğlu’nu biz savunduk. Sevgili Recep bizim Kuvayi milliye ruhundan geldiğimizi bilmiyor musun sen. 15 arkadaşımızı görevlendirdik toplumdan büyük bir sevinç koptu.Birilerinin de rengi attı.”