Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşulacak FETÖ iddiası!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ'nün miladının 17/25 Aralık değil; Erdoğan'ın da imzasının bulunduğu 2004'te alınan MGK kararı olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşulacak FETÖ iddiası!


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Kahramanmaraş’taki Genişletilmiş İl Başkanları Toplası'na katıldı. Kılıçdaroğlu gerek FETÖ'ye gerel hükümete ve barışa dair açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından kesitler sunan CHP'nin resmi Twitter adresi'nin paylaştığı bir görsel sosyal medyada yayıldı.
Kılıçdaroğlu, ‘2004’ten beri FETÖ’yü biliyordunuz ama yardım etmeye devam ettiniz! FETÖ’de milat 17/25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması değil, 2004 yılında Erdoğan’ın da imzasının bulunduğu milli Güvenlik Kurulu kararıdır’ dedi.

Binali Yıldırım'ın FETÖ’nün miladını 17-25 Aralık olarak kabul etmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu devamında bunları söyledi:
“81 il başkanım burada ve medya önünde açık, net talimat veriyorum; 81 ildeki mazlumlara sahip çıkacaksınız. Zulme ve zalime karşı duracağız. Bu bizim namus borcumuz; mazlumun da yanında olacağız. ‘Ben iktidara geldim, istediğimi yaparım' böyle bir anlayış yoktur. Devlet öfke, kinle, öç alma duygusuyla yönetilmez, adaletle yönetilir.
Adaletin olduğu yerde devlet vardı ve bunu yapmalıyız. Şimdi; '17-25'i milat aldık' diyorlar. 17-25'te ne oldu. Bir hükümet bir devleti nasıl soyar hep beraber onu öğrendik. Hangi bakanın çocuklarının evinde kasalar, para sayma makinaları çıktı. Kimlerin evindeki ayakkabı kutusunda dolar çıktı, bu mazlumların evlerinde mi çıktı? Sizin evlerinizde çıktı, intikam alıyorsunuz yolsuzluğu niye ortaya çıkardınız diye. Milat olacaksa, milat 25 Ağustos 2004'teki MGK kararıdır. Bu kararda Fethullah Gülen için açıkça tehlike ve önlem alınsın diyor. Altında da herkesin imzası var.
Bunu örnek al, niye 17-25? Haberimiz yoktu diyorlar ama bal gibi haberiniz var altında da imzanız var. Çocuğunu cemaat okuluna gönderdi diye memuru işten atıyorsun, ama aynı okuldan mezun olanı bakan yapıyorsun. Bu nasıl bir şeydir? Neden; gücün garibana, sade vatandaşa yetiyor.”

sözcü