Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan A Haber'e Reza Zarrab çıkışı: Sizi rezil edeceğim

CHP lideri Kılıçdaroğlu A Haber'e Reza Zarrab yayınını hatırlattı ve "Sizi rezil edeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan A Haber'e Reza Zarrab çıkışı: Sizi rezil edeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Onlarca yıl hapis cezasıyla karşı karşıyayken savcıyla anlaşarak ‘sanık’ken ‘tanık’ konumuna geçen Rıza Sarraf’ı Türkiye’de serbest bırakıldıktan sonra ‘bayraklı yayın’a alan A Haber’e seslendi: “Sizi rezil edeceğim rezil. Onların patronlarını da yeneceğim.”

Sarraf, 72 günlük tutukluluğunun ardından önce Sabah gazetesine manşet, akşam saatlerindeyse aynı gruba ait A Haber kanalında Ergün Diler ve Bekir Hazar’a konuk olmuştu.

Diler ve Hazar’ın ‘çanak’ sorularını yanıtlayan Sarraf, merak edilen birçok noktaya ise ‘yayın yasağı’ gerekçesiyle değinmemişti.

Kılıçdaroğlu, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde konuştu.

‘Ben sizi rezil edeceğim rezil’

Hakkında en çok dava açanlardan birinin Sarraf olduğunu söyleyen CHP lideri, Başbakan Binali Yıldırım’a çağrı yaptı: “Gelin bu dosyayı yeniden açalım.”

Diken'in haberine göre A Haber’de Sarraf’ın konuk olduğu yayını hatırlatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Arkasına bu milletin namusu olan bayrağı, fon olarak koydular. A Haber koydu. Onu da eleştirdik. ‘Boynunuza ne takacağız biliyoruz’ dedim. Yok kardeşim, ne idamı. Ben sizi rezil edeceğim rezil. Onların patronlarını da yeneceğim. Bayrak sevgisi hepimizin ortak sevgisi. Siyaseten farklı düşünebiliriz, ama bayrak hepimizin ortak değeridir. Bayrağı korumak hepimizin görevidir. ‘Şeref madalyası takmalıydık’ diye tweet attılar.. O sahtekar kanala söylüyorum, şeref madalyası mı takacaksın yoksa ben senin boynuna hain madalyası mı takacağım.”

Erdoğan, bu rüşvetçiyi hangi gerekçeyle korumaya aldı?’

Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın 2013 yılında, MİT tarafından üç sayfalık bilgilendirme notuyla Sarraf’a karşı uyarıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bakanlar bu devletin gizli bilgilerini üç kuruş para karşılığında Zarrab’a sattı” dedi.

CHP lideri sözlerini şöyle bitirdi: “292 kilo altını kim çaldı, kim götürdü? Bunu bulmak bizim namus borcumuz. Böyle şey olur mu? Gıda ihracatı yapıyorlar, buğdayı Dubai’den alıyorlar. Nasıl yani? Sayın Erdoğan’ın ağzından Reza Zarrab aleyhine çıkmış tek cümle yok, neden? Bu şarlatanı, bu rüşvetçiyi hangi gerekçeyle korumaya aldı? Ben merak ediyorum, hala hayırsever bir iş adamı olarak mı görüyor?”