Abone Ol

Kılıçdaroğlu öyle bir şey dedi ki: Reza'nın altına yatanlar...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu skandal bir konuşmaya imza attı. Hükümete yüklenerek söylediği sözlerinde Kılıçdaroğlu, tepki çeken ifadeler kullandı.

Kılıçdaroğlu öyle bir şey dedi ki: Reza'nın altına yatanlar...

Yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Battal İlgezdi'nin görevden alınması Kılıçdaroğlu'nu adeta çılğına çevirdi. Kılıçdaroğlu, "Reza'nın altına yatanlar bize hesap sormaya kalkıyor. Sen önce bunun hesabını vereceksin" dedi.

İŞTE O SÖZLER

Ataşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Battal İlgezdi ve avukatı İnan Bektaş ile basın toplantısı düzenledi.

HAYSİYET CELLATLIĞI: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevinden uzaklaştırılmasına ilişkin, "Belediye Başkanımız daha önce medyada yer alan haberler üzerine ve benim isteğimle doğrudan doğruya gidip savcılığa kendisini, ailesini ve yakınlarını ihbar etmiştir. 'Buyurun her türlü soruşturmayı yapın.' demiştir. O soruşturmaların tamamı yapılmıştır, tamamından da aklanmıştır. Şu anda yapılmak istenen, tam bir haysiyet cellatlığıdır." dedi.

İLGEZDİ'NİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA: Battal İlgezdi'nin avukatı İnan Bektaş ise müvekkili hakkında yürütülen soruşturmalarla ilgili bilgi verdi.  Avukat Bektaş, İlgezdi ve yakınları hakkındaki iddiaların yersiz olduğuyla ilgili kesinleşmiş mahkeme kararlarının olduğunu savunarak, "Karar hakkında her türlü yasal yollara başvurulacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu daha sonra belediye binası önünde toplanan partililere hitap etti. İşte Kılıçdaroğlu'nun zehir zemberek konuşmasından öne çıkan başlıklar:

TIRNAĞIMIZI BİLE SÖKEMEZSİNİZ: Vatandaşlarımızından ricam belediye başkanına sahip çıkacaksınız. Biz masa başında kurulan bir parti değiliz, hakkı ve hukuku savunan bir partiyiz. Türkiye'nin birleştirici gücüyüz. Biz Kuvay-i Milliye ruhunu taşıyan bir partiyiz. Bütün gücünüzle gelseniz üstümüze, bir tırnağımızı bile sökemezsiniz. Sanıyorlarki birşeyler yapacağız, geri adam atacak. Bizim belediye başkanımız ve akrabaları Man Adası'nda şirket mi kurdu. Belediye başkanlarımıza seçildiklerinde harcadığınız her kuruşun hesabını vereceksiniz dedim. Battal başkanımıza da bunu söyledim.Biz gücümüzü Saray'dan değil, milletten alıyoruz.

MAN ADASI TAZMİNAT DAVALARI: Açtıkları tazminat davalarıyla bizi korkutacaklarını sanıyorlar. Senin feriştahın gelse bizi korkutamaz.

REZA'NIN ALTINA YATANLAR: Hükümete sormak istiyorum! Reza'nın önüne yatanlara niye birşey yapmadınız. Ayakkabı kutularında dolarları istifleyenlere niye birşey yapmadınız? Reza'nın altına yatanlar bize hesap sormaya kalkıyor. Sen önce bunun hesabını vereceksin.

İHANET YAFTASINI BOYNUNUZA ASACAĞIM: Dedim ki Havuz medyasının sahiplerine 'Rıza Sarraf'ı çıkardınız ekrana, arkasına Türk Bayrağını fon olarak kullandırdınız.' Bunun adı ülkeye ihanettir. O ihanet yaftasını sizin boynunuza asacağım. Hiç endişelenmeyin siz. Şarlatanın arkasına bayrağı koyacaksın ben buna itinaz edince de çıkıp diyeceksin ki 'ey Kılıçdaroğlu beni asacak mısın?' Sen asmayacağım rezil edeceğim rezil.